KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

61 milliárd kerékpárutakra: a balatoni bringakörút a kiemelt fejlesztések között PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
Írta: Administrator   
2012. január 13. péntek, 20:46

61 milliárd kerékpárutakra: a balatoni bringakörút a kiemelt fejlesztések között. A Kormány az Új Széchenyi Terv keretében csak az elmúlt hónapokban több mint 25 milliárd forint támogatást nyújtott kerékpáros fejlesztésekre, és a jövőben csaknem 36 milliárd forintot fordít kerékpárutak építésére, a meglévők felújítására. A balatoni bringakörút a kiemelt fejlesztések között lesz.

A hírt Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációiért felelős államtitkára jelentette be Győrben, a „Kerékpárosbarát Település 2011” és „Kerékpárosbarát Munkahely 2011” címek díjátadó ünnepségén.

Molnár Ágnes köszöntőjében hozzátette: a kerékpáros infrastruktúrát érintő fejlesztések között nemzeti programként elsőbbséget élvez a Balatoni bringakörút

minőségi fejlesztése és a Budapest–Balaton kerékpárút kiépítése, valamint kiemelt állami fejlesztésben fog megvalósulni a „Folyók útja” Dunamenti kerékpárút

előkészítése és kiépítése is. Az államtitkár hangsúlyozta a határ menti régiók fontosságát is: a Hegyközben jelenleg három olyan kerékpárút épül, amely Magyarországot Szlovákiával köti össze.

A Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat 2011-ben ötödik alkalommal hirdették meg. A kiírás célja a kerékpárosok szempontjait szem előtt tartó városok, községek, munkáltatók és intézmények példamutató intézkedéseinek és kezdeményezéseinek elismerése a kitüntető címek odaítélésével. (MTI)Newer news items:
Older news items: