KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Balaton Sound 2012: hússzoros árat kért Zamárdi a Balaton-partért PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
Írta: Administrator   
2011. december 12. hétfő, 12:29

Balaton Sound 2012: hússzoros árat kért Zamárdi a Balaton-partért. 2012. július 12 és 15 között lesz a Balaton Sound. Félmillió forintról tízmillióra emelte a zamárdi önkormányzat a Balaton Sound területhasználatáért kért bérleti díjat. Egyéb, a városra nézve kedvező megállapodásokat is kötöttek a nyári elektronikus zenei fesztivál szervezőivel.

Csákovics Gyula zamárdi polgármester úgy fogalmazott: nem könnyű, háromkörös egyeztetésen vannak túl, de a Balaton Soundosok partnerek voltak, megértették és elfogadták az önkormányzat szándékait.– Az első évekre vonatkozó szerződésben eleve egy nagyon kedvezményes, mondhatni jelképes területhasználati díjat kértünk – így Csákovics. – Ez a bevezető időszak azonban lejárt, a fesztivál elfogadott, bejáratott, világszerte ismert lett. Mostantól piaci árat kérünk Zamárdi legértékesebb területének használatáért, ezért emeltük föl ennek a díját tízmillió forintra.

Mostantól kezdve nem kell fizetnünk az ötmillió forintos reklámköltséget sem a Soundnak, továbbá a rendezvény szervezői vállalták, hogy ötmillió forint értékig segítik egy új vizesblokk felépítését a fesztiválnak helyet adó strandterületen. Úgy véljük, a környezeti terhelés ugyan csak egy hétig éri a partnak azt a részét, ez még sincs arányban azzal, hogy a város csak az idegenforgalmi adóban lássa a fesztivál hasznát. A jövő évtől kezdve a kúrtaxa-bevétel csak plusz lesz az említetteken felül.A zamárdi polgármester a település és a helyi vállalkozók, valamint a szálláskiadók kompromisszum-készségét is hangsúlyozta, hiszen beleegyeztek abba, hogy a nemzetközi fesztiválnaptárhoz igazodva 2012-ben kivételesen a megszokotthoz képest egy héttel később, július 12 és 15 között legyen a Sound.Csákovics Gyula szerint a vállalkozók, vendégfogadók számára a július első hete ideálisabb, hiszen az még nem tartozik szorosan a főszezonhoz, a hónap közepére azonban már úgy tekintenek, hogy akkor amúgy is lenne vendégük. (sonline.hu)Newer news items:
Older news items: