KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

A CBA-val, a Coop-pal és a Metroval már szerződött a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
Írta: Administrator   
2011. december 28. szerda, 16:35

A CBA-val, a Coop-pal és a Metroval már szerződött a Zalai Baromfifeldolgozó Kft. A november elején indult próbaüzem során folyamatosan növeli a foglalkoztatottak létszámát és termelését a pacsai székhelyű Zalai Baromfifeldolgozó Kft., amely a pulyka- és csirkevágás mellett megkezdte a késztermékek gyártását is – közölte Bedő Tibor, a társaság ügyvezetője.

A 1,5 milliárd forintos zöldmezős beruházással megvalósított baromfifeldolgozóban jelenleg már több mint 110 dolgozót foglalkoztatnak, és hetente 7 ezer pulykát, továbbá 10-20 ezer csirkét vágnak.

Elindult a termelés a késztermékgyártó üzemrészben is, ahol a saját nevük alatt forgalmazott virsliket, párizsikat, sonkákat és májas készítményeket állítják elő. Az ügyvezető hozzátette: a november 10-e óta folyamatos próbaüzem után a termelést 2012 első negyedévére szeretnék teljesen felfuttatni. A terveik szerint hetente 14-18 ezer pulykát, valamint 50-60 ezer csirkét vágnak majd, alkalmazottaik létszáma pedig fél éven belül eléri a 200 főt.

A baromfifeldolgozó termékeit egyelőre főképp a nyugat-dunántúli üzletekben forgalmazzák, a jelentősebb üzletláncok közül megállapodásuk van a CBA-val, a Cooppal és a Metroval, de a termelés felfuttatásával együtt további üzlethálózatokkal is szerződnének. A pacsai üzem termékeinek jó része már most is exportra kerül, szlovéniai, horvátországi, szlovákiai, csehországi, németországi, bulgáriai és romániai üzleteknek szállítanak – mondta az ügyvezető az MTI-nek.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. 90 baromfitermelő és két takarmánykeverő összefogásával jött létre, 270 millió forintos jegyzett tőkével. Az ügyvezető korábbi közlése szerint a vállalkozás az egykori Zalabaromfi dunántúli beszállítóiból állt össze és annak egykori piacát szeretné meghódítani.

A pacsai üzemük építését 2010 végén kezdték el 2,5 hektáros területen, ahol összesen 4 ezer négyzetméteres csarnokot és szociális létesítményeket alakítottak ki. A 1,5 milliárd forintos beruházáshoz először 401 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek, majd munkahelyteremtő beruházásként sikerrel pályáztak a Nemzetgazdasági Minisztériumtól 224 millió forintos támogatásra, a fennmaradó összeget pedig bankhitelből fedezték.Newer news items:
Older news items: