KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2017. Oct. 20.

Friss hírek

A kötelező kamarai regisztráció 2012-ben adóként is behajtható PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
Írta: Administrator   
2012. január 03. kedd, 12:05

A kötelező kamarai regisztráció 2012-ben adóként is behajtható. 2012. január 1. óta kötelező a kamarai regisztráció, amely ötezer forintos fizetési kötelezettséggel is jár. A kötelezettség teljesítése postai úton is megoldható, személyes ügyintézésre viszont egyelőre csak a kamara székházában van lehetőség. Január közepétől a nagyobb városokban is megjelenik a kamara.

A vonatkozó törvénymódosítás értelmében az önkéntes kamarai tagság megtartása mellett (a mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként folytató agrárvállalkozások kivételével) minden gazdálkodó szervezetnek (egyéni és társas vállalkozásnak) regisztráltatnia kell magát a területi kereskedelmi és iparkamaránál. A nyilvántartásba vétel elindításához 60 nap áll rendelkezésre, az újonnan alakuló vállalkozásoknak öt nap alatt kell regisztrálniuk. A törvény értelmében a mindenkori adatváltozásokat is be kell jelenteni! Az életbe lépett jogszabály értelmében a regisztrált vállalkozások részéré térítésmentes alapszolgáltatásként biztosítja a kamara a gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelezési kérdésekben a tanácsadást, a pályázatfigyelést, az üzleti partnerkeresést, a tervek szerint a megye nagyobb városaiban is.

A regisztrációhoz kapcsolódó ötezer forintos kamarai hozzájárulást több módon is leróhajtják az érintettek: például átutalhatják a VMKIK számlaszámára, de akár személyesen is befizethetik a kamara házipénztárába.

Végül pedig arról, hogy a regisztráció az önkéntes kamarai tagok számára is kötelező, fizetniük azonban ennek kapcsán nem kell, az ötezer forintos kamarai hozzájárulás ugyanis a kamarai tagdíjukból kerül majd levonásra. (vasnepe.hu)Newer news items:
Older news items: