KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Adóbevallás 2012 információk és nyomtatványok - Az szja bevallás határideje 2012. május 20. PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
Írta: Administrator   
2011. szeptember 07. szerda, 08:54

Adóbevallás 2012 információk és nyomtatványok - Az szja bevallás határideje 2012. május 20. NAV (APEH) adóbevallás 2012 információkat talál cikkünkben. A szja bevallás határideje 2012-ben is május 20. lesz. 2012-ben újdonság lesz, hogy az adót adóévenként kell bevallani. Adómentes az ingatlan és az ingó vagyontárgyak értékesítéséből származó bevétel, amennyiben az nem haladja meg a 200.000 forintot.

Szja-bevallás határideje 2012. február 25.

- egyéni vállalkozók számára

A 2010-es adóév már előírja, miszerint csekket kell kérni az egészségügyi hozzájárulás befizetéséhez, az eddigi készpénz átutalással szemben.

A legnagyobb újdonságot a szuperbruttósítás jelenti, azaz egyszerűbben az adóalap kiegészítése. Az adó alapját a magánszemély számolja ki, az alapján, hogy figyelembe veszi, miszerint az igazolt bevétele és költségére vonatkozó meghatározott jövedelem 100%-ban vagy 78%-ban képzi e az adóalap kiegészítésének az alapját.

A régebbi 18%-os adókulcs 17%-ra változott, az adókulccsal számított jövedelem része 5 millió forintra emelkedett. Az afölötti rész összevonás alá kerülő adóalpja után pedig 32%-os adókulccsal kell számolni az adót.

Az Szja-bevallás határideje 2012. május 20.

- az önadózók adóbevallásának megküldése az adóhatósághoz
- csökkentett adattartalmú bevallás elküldése
- egyszerűsített bevallás (1053E) visszaküldése az adóhatóságnak javítva vagy javítás nélkül
- munkáltatói adómegállapítás elkészítése és átadása/megküldése a munkavállalónak
- rendelkezés az adó 1%-ról

A csökkentett adattartalmú bevallást választó polgár nem rendelkezhet speciális jövedelemmel, és bevallását az úgynevezett 1053-as formanyomtatvány kitöltésével teszi meg. Aki egyéni vállalkozó, őstermelő, aki személyes közreműködői díjat vesz figyelembe, külföldről származó jövedelemmel is rendelkezik, felszolgálóként, vagy fogyasztótól közvetlenül kapott borravalóval rendelkezik, érintett ellenőrzött tőkepiaci/csereügylettel kapcsolatos tranzakcióban, tartós befektetésből származó adóköteles jövedelme van, és az, aki az egyszerűsített közteherviselés szabályait alkalmazta, nem élhet ezzel a lehetőséggel.Newer news items:
Older news items: