KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Jövő héten egyeztet Fellegi Tamás az IMF-fel PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
Írta: Administrator   
2012. január 03. kedd, 11:56

Jövő héten egyeztet Fellegi Tamás az IMF-fel. Fellegi Tamás, az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter jövő héten több napos informális egyeztetéseket folytat Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetőivel és Magyarországért felelős szakembereivel.

Fellegi Tamás, az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter január első felében informális egyeztetéseket folytat Washingtonban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországért felelős szakembereivel, Christine Lagarde-dal, az IMF vezérigazgatójával, valamint az Igazgatóság más tagjaival.

Az IMF és az EB által biztosítandó pénzügyi konstrukció formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a hivatalos tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés. A magyar Kormány korábban megfogalmazott álláspontja alapján kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra, felajánlva a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Bizottság szakértői számára a tartalmi egyeztetést az együttműködés elemeiről és a jövőbeni megállapodás pénzügyi, makrogazdasági és politikai vonzatairól.

Mint ismeretes, a Kormány megkapta az Európai Központi Bank hivatalos állásfoglalását a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénytervezet kapcsán, az abban foglalt javaslatokat áttekintette, és ennek megfelelően több ponton is módosította a törvényjavaslatot.

Tags:


Newer news items:
Older news items: