KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2015. Mar. 31.

Friss hírek

A keszthelyi Festetics-kastélyt 1,8 milliárd forintból fejlesztik, kiemelt turisztikai beruházásként

A keszthelyi Festetics-kastélyt 1,8 milliárd forintból fejlesztik, kiemelt turisztikai beruházásként. Kiemelt beruházásként 1,8 milliárd forintból kezdődik turisztikai beruházás a keszth [ ... ]


Kulturális örökség napjai 2012: keszthelyi programok

Kulturális örökség napjai 2012: keszthelyi programok. Nyolc településen több mint tíz helyszínen, vidéki kúriákban, tájházakban, szakrális épületekben, kastélyokban várják a látog [ ... ]Nyugdíj 2013-2014: a 40 év munka utáni nyugdíjnak meglesz az eredménye PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 02. péntek, 11:27

Nyugdíj 2013-2014: a 40 év munka utáni nyugdíjnak meglesz az eredménye. Míg 2011-ben körülbelül 24 ezer, 2014-ben már 36-40 ezer nő élhet a 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével - közölte Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus emlékeztetett: azok a nők, akiknek 40 évnyi munkaviszonyuk van - függetlenül a rájuk irányadó nyugdíjkorhatártól - teljes összegű öregségi nyugdíjra lesznek jogosultak. A jogosultsági időbe a gyermeknevelés időtartama - legfeljebb nyolc év - is beleszámít.

Ezt az intézkedést több ezer nő várta - mondta Czunyiné Bertalan Judit, hozzátéve: jól jár, aki igénybe veszi, hiszen a nyugdíj összegének megállapításába már beleszámítanak a szolgálati időként elismert időszakok, így többen beleesnek abba a számítási módba, hogy a 40 év jogosultsági idő ellenére 42 vagy 43 év szolgálati idő után - tehát szakközépiskolai, szakiskolai éveket is beleértve - számítják ki a nyugdíja összegét. A jogosultságot megalapozó 40 év nem változik a nyugdíjkorhatár emelkedésével - közölte.

A politikus véleménye szerint ez a lépés azon generáció tagjain segít, akiknek a munkaerő-piaci lehetőségei - koruk miatt - a legrosszabbak a társadalomban. Azon a generáción is segít - folytatta -, amelynek tagjai legkorábban 2012-ben és akkor is csak csökkentett összegű, előre hozott nyugdíjra lennének jogosult, ők ugyanis ezzel ellentétben 2011. január 1-jétől teljes összegű öregségi nyugdíjra lesznek jogosultak, ami esetükben több mint nyolcszázalékos többletet is jelenthet a nyugdíjuknál.

Ezzel a kedvezménnyel helyére kerül a munka és a család mint érték a társadalomban - értékelte Czunyiné Bertalan Judit.

A nemzeti erőforrás miniszter múlt pénteken terjesztette az Országgyűlés elé az egyes nyugdíjbiztosítási tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslatát, amely a jövő évtől lehetővé teszi a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulását. (MTI/hetivalasz.hu)Newer news items:
Older news items: