KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Utazási kedvezmények 2012-től: megmarad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezménye PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
Írta: Administrator   
2011. október 08. szombat, 10:18

Utazási kedvezmények 2012-től: megmarad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezménye is. Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is - idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

A többi utazási kedvezmény átalakításáról még tart az egyeztetés, így egyelőre nem tudni, hogy a többi közt megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluli fiatalok kedvezménye - teszi hozzá a lap.

"Ami a kedvezményeket illeti, ott néhány alapvető csoport kivételével - gondolok itt 6 éven aluli gyerekekre, diákokra és az öregségi nyugdíjasokra - úgy alakítanánk át, hogy ha lesz is kedvezmény, az üzletpolitikai kedvezményként, a fuvaroztató cég kompetenciájában jelenne meg" - mondta Völner Pál a Hír TV-nek.

A Magyar Nemzet megjegyzi: a kedvezmények fontos köre a vasúti dolgozókat és családtagjaikat érinti, s az utasszámlálások azt bizonyították, hogy a MÁV utasai között jelentős részt képvisel ez a - fényképes igazolvánnyal ingyen utazó - réteg. A cégnek kemény tárgyalásokat kell folytatnia a munkavállalók érdekképviseleteivel, ha szűkíteni vagy megszüntetni akarja ezeket a kedvezményeket - teszi hozzá a lap. (zalaihirlap.hu)

Friss hír az utazási kedvezmények szűküléséről:

Nyugdíjas utazási kedvezmények szűnnek meg 2012-től: kinek jár utazási kedvezmény továbbra is?


A közalkalmazotti utazási kedvezmény változásairól itt olvashat:

Közalkalmazotti utazási kedvezmény 2012Newer news items:
Older news items: