KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

A hévízi rokonsztori PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. május 20. kedd, 11:27

Vissza a babaruhát: ment is, maradt is Horváth Ágnes apósa. "A kht. ügyvezetõ igazgatójaként cáfolom azokat a napokban megjelent értesüléseket, melyek szerint változott a Hévíz Gyógyfürdõ és Szent András Reumakórház Kht. vezetésének személyi összetétele" – ezt a szûkszavú közleményt juttatta el szerkesztõségünkhöz Hegedûs Lajos. A kórház elsõ számú vezetõjét többször is kerestük Horváth Ágnes apósának eltávolítása ügyében. A hétvégén családi elfoglaltsága miatt nem tudott válaszolni kérdéseinkre, munkahelyén pedig azt közölték, az idézett mondattal ad tájékoztatást, nyilatkozatára tehát hiába várunk.

Mint ahogy megírtuk, információink szerint múlt héten eltávolították állásából a kórház gazdasági igazgatóját, a volt egészségügyi miniszter apósát. Papp Péter, akit a kórház elõzõ fõigazgatójának menesztése után a tisztség várományosaként is emlegettek, menye kinevezését követõen nyerte el a vezetõi széket alig egy évvel ezelõtt.

A hévízieknek a múlt csütörtöki testületi ülésen már sokatmondó volt Papp Péter távolmaradása, a kht.
2007-es gazdálkodását, a könyvvizsgálói jelentést és a menedzsment prémium feladatainak teljesítését nélküle tárgyalták. (A társaságot 74 százalékban a Nemzeti Vagyonkezelõ, 26 százalékban a Hévízi önkormányzat tulajdonolja. A nagyobb tulajdonrész a tavalyi év végéig az Egészségügyi Minisztériumé volt – a szerk.) Forrásaink szerint nem véletlenül mulasztotta el a feladatkörét teljes mértékben lefedõ téma vitáját. Mint megtudtuk, Papp Péter menesztése tényként hangzott el egy szûk körû bejelentés alkalmával az intézményben, és ennek gyorsan híre kelt a településen. Információink szerint a két vezetõ viszonya köztudottan rossz volt, Papp elmozdításához a végsõ lökést néhány számla adta meg, amelyek kifizetését nem volt haj landó el lenjegyezni.

Természetesen Papp Pétert is szerettük volna elérni , de nem jár tunk sikerrel , mivel kéthetes szabadságot vett ki. Hegedûs Lajos nem válaszolt a távirati irodának az azzal kapcsolatos értesülésére, hogy a gazdasági igazgató el bocsátásáról szóló döntést néhány órával késõbb visszavonták. Hegedûs egyébként még Molnár Lajosnak köszönheti igazgatói székét, aki aztán Molnár feleségének testvérét, Nagy Rózát st ratégiai igazgatónak nevezte ki.

Információink szerint hétfõn több egyeztetést is tartottak, hogy megtalálják a mindkét félnek megfelelõ kivezetõ utat a botrányossá fajult helyzetbõl. Úgy tudjuk, a háttéralkuban az a befolyásos szocialista politikus is részt vett, aki elõzõleg jóváhagyta Papp eltávolítását.

Pesti Imre (Fidesz), az Országgyûlés egészségügyi bizot tságának tagja szerint Hévízen nyilvánvalóan politikai érdekeket, személyi összefonódásokat szolgálva hajtottak végre kinevezéseket. Erre utal az is, hogy a gazdasági igazgató elbocsátása és Hor váth Ágnes távozása közöt t, mint ahogy a miniszter és az apósa kinevezése között is feltûnõen rövid idõ telt el.

(Magyar Hírlap - Zsidai Péter)


Related news items:
Newer news items:
Older news items: