KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Hévíz vonzó a kínai delegációk számára is PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
Írta: Administrator   
2011. november 17. csütörtök, 15:15

Hévíz vonzó a kínai delegációk számára is. Kínát egyre jobban vonzza Hévíz turisztikai kínálata. A delegációk sorban érkeznek a zalai városba, a megbeszéléseknek pedig a remények szerint komoly turisztikai hozadéka lesz.

Legutóbb kínai informatikai cégek vezetői jártak Hévízen, de látogatást tettek és tárgyalásokat kezdeményeztek már a városvezetéssel kínai tartományi és városvezetők, turisztikai és egészségügyi szakemberek, politikusok, bánya- és energetikai vállalatok vezetői. Budapest mellett szemmel láthatóan Hévíz Kína érdeklődésének kiemelt iránya. A gazdasági nagyhatalom egy-egy szakterülete képviselőinek érdeklődését jól mutatja, hogy csak az elmúlt két hétben négy delegációt fogadott Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

Az érdeklődés tárgya minden esetben ugyanaz: a hévízi gyógytó, a hévízi gyógyászat lehetőségei, de komoly figyelmet szentelnek a delegációk az itteni wellness- és pihenési lehetőségeknek is. A tárgyalások kapcsán a polgármester elmondta: számos európai város élt már a kínai részről megnyilvánuló érdeklődés kínálta lehetőséggel az idegenforgalom terén, Hévíz is ezt szeretné.

- Idén mintegy huszonöt kínai delegáció járt a városban. Egy gazdasági szempontból erős országról beszélünk, amikor Kínát említjük, meglátásom szerint nagyon jó turisztikai lehetőségeket tudunk az érdeklődésükre mutatni - hangsúlyozta Papp Gábor. (zalaihirlap.hu)

Tags: