KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Hévízhez már térkép sem kell PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. szeptember 23. kedd, 21:52

Elérte elsõ komoly sikerét az a kezdeményezés, amelyet Hévíz Város Önkormányzatával közösen, néhány hónapja indított a Hévízgyógyfürdõ Kht. Ennek eredményeként a népszerû történelmi fürdõváros megközelíthetõségét - régi hiányt pótolva - ma már a környék több fontos közlekedési csomópontjában is útirányjelzõ táblák jelölik, segítséget nyújtva a Hévízre tartó vendégeknek az egyszerû és kényelmes eljutásban. Az M7-es autópályán azonban nem jelölheti útirányjelzõ tábla a fürdõvárost: ezért a hévíziek folytatják akciójukat.

Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdõ Kht. ügyvezetõ igazgatója elmondta: Hévíz végre az autóutak mentén is "láthatóvá" vált, ami nemcsak a Hévízgyógyfürdõ, hanem az egész város és környéke turisztikai fejlõdésének is egyértelmûen a hasznára válhat. Az Önkormányzat és a Kht. nagyon régóta szerette volna már elérni, hogy a Hévízre érkezõ vendégeknek megfelelõ tájékoztatásban legyen része, vagyis Hévíz a valós turisztikai rangjához méltó módon jelenjen meg a környezõ útvonalak útirányjelzõ tábláin, sok bosszúságtól kímélve meg az autóval érkezõket. Ezért kezdeményeztük a közlekedési kormányzat képviselõinél táblák kihelyezését - tette hozzá az ügyvezetõ igazgató.

Dr. Hegedûs Lajos kiemelte: Az idõzítés tulajdonképpen nem is lehetett volna szerencsésebb, hiszen az õszi idõszak éppen az egyik legnépszerûbb a Hévízre és a Hévízgyógyfürdõbe érkezõ vendégek körében, ilyenkor a környezõ útvonalakon is érezhetõen megnõ a forgalom. A Hévízen tavaly regisztrált közel egymillió vendégéjszakával a város az elsõ számú vidéki turisztikai célponttá fejlõdött, ennek a sikernek egyik legfontosabb alkotóeleme pedig a különleges hévízi gyógyvíz iránti, intenzív hazai és nemzetközi érdeklõdés volt. Mindannyian fontos eredményként könyveljük el, hogy az erre tartóknak a jövõben már nem okozhat rögtön itt tartózkodásuk kezdetén felesleges kellemetlenséget a környék útjain való hosszas bolyongás.

A Hévízgyógyfürdõ Kht. ügyvezetõ igazgatója hozzátette, bíznak abban, hogy hamarosan az M7-es sztráda mentén is egyértelmû jelzések jelennek meg, amelyek a fürdõváros irányába tartó magyar és külföldi vendégeket figyelmeztethetnék a Hévízre vezetõ lehajtókra - nagyon sokan panaszkodnak ugyanis arra, hogy nem volt egyértelmû számukra, hol is kell elhagyni az autópályát a fürdõváros irányába.
A táblák kihelyezésének egyelõre formális akadályai vannak. Ha máshogy nem tudjuk elérni, hogy az autópályára is kikerüljön Hévíz jelzése, akkor kezdeményezzük az úgynevezett Útügyi Mûszaki Elõírás módosítását - mondta Hegedûs Lajos igazgató.

(stop.hu)Related news items:
Newer news items:
Older news items: