KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Változás előtt a közoktatás – tanévnyitó a hévízi Illyésben PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
Írta: Administrator   
2011. szeptember 06. kedd, 10:02

Az elsősök kíváncsisággal vegyes izgalommal, a nagyobbak a társak viszontlátásának örömével lépték át az iskolák kapuit ma.Városunk közép- és általános iskolájában is kezdetét vette az új tanév, melyet az Illyés-iskolában ma reggel hivatalosan Szarka Lajos iskolaigazgató és Kepli József János alpolgármester nyitott meg, akik az intézmény legifjabb „polgárait” kézfogással és szerény ajándékkal üdvözölték.

A tanévnyitón Kepli József János mondott ünnepi beszédet, rámutatva: senki előtt nem titok, hogy a közoktatás nagy változások előtt áll. S míg ez a tanév még a már megszokott módon telik, lassan napvilágot lát az új köznevelésről szóló törvény, mely már a következő év képét rajzolja meg, illetve rajzolja újra. 

- A koncepció szerint az iskolák fenntartása állami feladat, a közoktatás pedig közszolgáltatás - ezen alapgondolat mentén várjuk a megújulást. Bármit is fog tartalmazni ez a törvény, számunkra, a települések iskolái számára egyelőre csak egy terjedelmes dokumentum lesz, amely tengernyi teendőt és megvalósítandó feladatok sorát fogja magával hozni. Ezeket a terveket nekünk kell majd formába önteni, megtölteni a gyakorlat során valódi tartalommal- életre kelteni. A legegyszerűbb akkor elfogadni és zökkenőmentesen megoldani régi és új feladatainkat, teljesíteni az elvárásokat, ha ezekkel együtt nézünk szembe, összetartó közösségként. Bárhogy is legyen, az önkormányzat minden segítséget meg fog adni a diákoknak, szüleiknek és a pedagógus karnak a továbbiakban is Hévíz színvonalas oktatásáért – hangsúlyozta az alpolgármester.

Az ünnepséget követően pedig máris kezdetét vette a munka: a diákok osztálytermeikben pedagógusaikkal együtt nézhették át az új tankönyveket, megismerkedtek az új órarenddel, és egyáltalán: visszarázódtak újra az iskolai munkába. (heviz.hu)

Tags: