KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

A keszthelyi McDo­nald’s üzemeltetője kapta a Magyar Franchise Szövetség díját 2011-ben PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. február 08. szerda, 13:26

A keszthelyi McDo­nald’s üzemeltetője kapta a Magyar Franchise Szövetség díját 2011-ben. Komondi István, a McDo­nald’s franchise-partnere kapta a Magyar Franchise Szövetség díját 2011-ben az „Év franchise átvevője” kategóriában. A soproni, a keszthelyi és a zalaegerszegi éttermeket irányító üzletember 15 éve partnere a gyorsétteremláncnak.

A legfontosabb magyar franchise elismerést nyerte el. Mi volt az első
reakciója?
– A teljes meglepetés. A McDonald’s nem árulta el előre, hogy pályázik, így azt sem tud­tam, hogy velem. A hálózaton belül mindig voltak pozitív visszajel­zések, kétszer az „Év franchise-partnerévé” választott a McDo­nald’s. Csak most kezdem fel­fogni, milyen hatal­mas meg­tiszteltetés, hogy a szakmai szövetség nemcsak a saját gyorséttermi piacunkról, hanem a teljes magyar franchise mezőnyből engem emelt ki.

Mi volt a teljesítmény, amely miatt megkapta a díjat?
– A képlet tulajdonkép­pen egyszerű: semmiből nem engedtünk, ami a vendégeink jobb kiszolgálásához kell. Mind­három étte­remben jelentősen beruház­tunk a géppark cseréjébe, és továbbléptünk a belsőépíté­szeti felújításban is. 2010-ben a zala­egerszegi étter­met újítottuk fel, tavaly a sopronit, idén pedig a keszthelyi következik.

Hogyan sikerült mindezt megvalósítani ebben a gazdaságilag nehéz időszakban?
– Gazdaságilag nemcsak a tavalyi, de az elmúlt három év is nehéz volt min­den vállalkozás számára. Sokat dolgoztunk azért, hogy 2011 mégis sikert hozzon éttermeinknek. Végül mindhárom a McDonald’s átlaga felett teljesített költséggazdálkodásban és a szolgáltatás fejlesztésében is.

Milyen az ideális munkatárs az ön számára?
– Nem szívesen rajzolnék sablont, annyira különbözőek vagyunk. A McDo­nald’s egységesített rendszer, de sokszínű emberi teljesítmény tartja fenn. Mindenkihez meg tudjuk találni a mércét és előhozni belőle a teljesítményt. Több mint kilencven állandó alkalmazottunk közül például többen is megváltozott munka-
ké­pességűek.

Milyen tanácsot adna egy kezdő vállalkozónak, aki belevágna a franchise üzemeltetésébe?
– Szánjon rá sok kitartást és türelmet, mert a siker ritkán érkezik rövid idő alatt. Gondolkodjon olyan tervben, amely lépésről lépésre vezet. És persze soha ne felejtse el, hon­nan indult. (Forrás: metropol.hu)Newer news items:
Older news items: