KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

A plázastop miatt nem épülhet Keszthelyen METRO áruház PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. május 03. csütörtök, 09:24

A plázastop miatt nem épülhet Keszthelyen METRO áruház. Nem épülhet meg három Penny Market és egy Metro áruház sem, ugyanis az építők hiába kértek felmentést a januárban bevezetett plázastop alól, az illetékes bizottság elutasította kérésüket.

Még november végén fogadta el a parlament azt a jogszabályt, melynek értelmében idén januártól 2014 végéig nem lehet 300 négyzetméternél nagyobb üzleteket és bevásárlóközpontokat építeni, az érintett körbe tartozó létesítmények építési engedélyét automatikusan megtagadják az eljáró hatóságok. Persze azért maradt egy kiskapu, hiszen a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által felállított bizottságnál lehet kérni a felmentést a plázastop alól.

Oláh Lajos független parlamenti képviselő még április közepén nyújtott be kérdést Matolcsy Györgyhöz, a honatya arra volt kíváncsi, eddig kik kértek és kik kaptak felmentést a jogszabály alól. Matolcsy kiemeli: a felmentésről döntő bizottság a kereskedelemért, a környezetvédelemért és a vidékfejlesztésért felelős miniszterek által kijelölt tagokból áll.

A miniszter hozzátette: április közepéig 41 felmentési kérelmet nyújtottak be, melyekből 29-et tárgyalt a bizottság. 12 esetben a kérelem elutasítására, 15 esetben a támogatására tett javaslatot, 2 esetben pedig további információkat kért.

Matolcsy válaszában tételesen felsorolta a támogatásra és az elutasításra javasolt felmentési kérelmeket is. Eszerint a plázastop eddigi legnagyobb vesztese a Penny Market, mely két cégen keresztül összesen három helyen kért felmentést a plázastop alól, azonban a bizottság mindhárom esetben a kérelem elutasítását javasolta. Így Hajdúsámsonban, Albertirsán és Fóton sem nyithat üzletet a diszkontlánc. A nagy szereplők közül egy esetben elutasították a Metro kérelmét is, a cég Keszthelyen nyitott volna új üzletet.

(Forrás: mfor.hu)Newer news items:
Older news items: