KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 25.

Friss hírek

Állatpark nyílik Keszthely és Gyenesdiás között PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. május 17. csütörtök, 13:13

Állatpark nyílik Keszthely és Gyenesdiás között. Állatbemutatót épített a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiás és Keszthely határában, amely az elkerülő út mellett május 26-tól nyitja meg kapuit - közölte a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. kommunikációs vezetője.

A háromhektáros területen április végén kezdődtek a munkálatok, az érdeklődők őshonos vadfajokkal, magyar kutyafajtákkal és háziállatokkal találkozhatnak majd az állatbemutatóban - mondta Farkas Judit, hozzátéve, hogy a park június elsejéig ingyenesen látogatható. A két település határában több karámot építettek, a háziállatok közül szarvasmarha, sertés, ló, kecske és juhfajtákat, tyúkféléket és víziszárnyasokat költöztetnek oda. Az őshonos vadfajok közül gímszarvas, őz, dámvad, vaddisznó, fácán és fogoly lesz látható az állami erdőgazdaság által épített területen, amelyet Festetics Imréről neveznek el.

Nagy gondot fordítottak arra, hogy a fajtánként elkülönített állatoknak megfelelő életteret biztosítsanak a természetes, erdős környezetben - fűzte hozzá. Közlése szerint a beruházás több mint ötvenmillió forintba került. (MTI)Newer news items:
Older news items: