KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Ellenőrzik a biohulladékot Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. február 02. csütörtök, 13:17

Ellenőrzik a biohulladékot Keszthelyen. A Keszthelyi HUSZ Nonprofit Kft folyamatosan ellenőrzi a lakossági biohulladékot: tapasztalatuk szerint Keszthely északi városrészében sokat romlott a gyűjtőedényben elhelyezett biohulladékok minősége.

Egyre gyakrabban találni oda nem illő, kommunális hulladékot a bio-gyűjtőedényekben: pl.: szőnyeg, esernyő, gyerekjáték, pelenka, műanyag, fém, üveg palackok, nem lebomló műanyag zacskók. Ezek a hulladékok nem komposztálhatók, a beérkező biohulladék minőségét rontják és a helyesen szelektáló emberek munkáját teszik tönkre!

A jövőben a szennyezett hulladékot kihelyező ingatlantulajdonosok első lépésben figyelmeztetést kapnak (piros lap), következő esetben az ilyen hulladékot a HUSZ Kft kommunális hulladékként kiszámlázza.

A bio edénybe kizárólag az alábbi anyagfajták kerülhetnek:
- élelmiszertisztítási hulladék (héj, mag, magház, szár, levél, tojáshéj)
- nem felhasznált élelmiszer (zöldség, gyümölcs, tejkészítmények, tojás)
- szobanövény, levelek, elszáradt virág, dísznövények, virágföld, papírtörlő, papír zsebkendő, tea filter, kávézacc, fűrészpor
- lomb, levelek, fű, lehullott gyümölcsök, étkezésre nem alkalmas zöldség, gyümölcs, szármaradvány, vékony ágak (max. 1 cm átmérővel), fahamu

Amennyiben praktikussági okból bélelni szeretné kukáját, kérjük, hogy kizárólag a 100 százalékban lebomló, kukoricakeményítőből készült biozsákot használja. A zsákok az alábbi helyen kaphatók: Csíkos ABC-k (CBA), Flóra Virágüzlet, Oázis Kertcentrum és a HUSZ Kft. ügyfélszolgálati irodája.

Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy csak komposztálható hulladékot tegyenek a gyűjtőedénybe! Köszönjük együttműködő munkájukat! (keszthely.hu)Newer news items:
Older news items: