KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Építményadó és új telekadó Keszthelyen 2012-től: a hipermarketek terhe jelentősen nő PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2011. december 16. péntek, 13:01

Építményadó és új telekadó Keszthelyen 2012-től: a hipermarketek terhe jelentősen nő. Januártól megemeli az építményadót, valamint telekadót vezet be Keszthely önkormányzata. Az építményadó növelése csak a vállalkozók üzleti célú építményeit érinti, ezen belül is csak azokét a vállalkozókét, akik kereskedelmi vagy szolgáltató tevékenységet végeznek nagy alapterületű ingatlanokban.

A kereskedelmi tevékenységet folytatók esetében a négyzetméterenkénti négyszáz forintos építményadó ezer forintra nő 1700 négyzetméter adóköteles alapterület fölött, az alatt négyszáz forint marad.

A szolgáltatók adója hasonlóan változik: négyszáz helyett ezer forint lesz, de esetükben az épület ezer négyzetméter adóköteles alapterület feletti részére vonatkozik a megemelt mérték. Az ipari tevékenységet végzők adóterhe nem nő. Az építményadó változása várhatóan közel 30 millió forint plusz bevételt hoz a városnak. A képviselők döntöttek a telekadó bevezetéséről is. Ez a kétezer négyzetméternél nagyobb belterületi, beépítetlen telkekre vonatkozik. Mértéke 20 forint lesz négyzetméterenként, tízezer négyzetméter felett pedig 50 forint.

A változtatás miatt új bevallásra kell felkérni a vállalkozásokat, melyben tevékenységüket is jelölniük kell az építményadó kivetéséhez.Newer news items:
Older news items: