KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Fémhulladék között közlekedési táblákat találtak Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. március 22. csütörtök, 12:12

Fémhulladék között közlekedési táblákat találtak Keszthelyen. Közel két tonna fémhulladékot, s azok között közlekedési táblákat is találtak a pénzügyőrök Keszthelyen, egy magáningatlan ellenőrzése során - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága hétfőn az MTI-t.

séve Szabolcs sajtóreferens közölte: a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a napokban tartott ellenőrzéskor találtak rá a több mint két tonna, szétválogatott fémhulladékra. A helyszínen két ember éppen egy utánfutóra rakodott réz és alumínium hulladékokat, amelyek között két közúti jelzőtáblát is találtak az ellenőrök.

A keszthelyi ingatlan tulajdonosának nem volt fémkereskedelmi engedélye, ezért a pénzügyőrök közigazgatási eljárást indítottak. A hatóság azt is vizsgálja, hogy a telken tárolt holmik bűncselekményből származhatnak-e, de a két közúti jelzőtáblával kapcsolatban lopás gyanúja miatt már rendőrségi feljelentést tettek.

A sajtóreferens azt is hozzátette: a hatósági eljárás során a NAV a fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt bírságot szab ki, amelynek összege a szakértő által megállapított kár összegének a kétszerese. (MTI)Newer news items:
Older news items: