KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Hízik a jég a Balatonon PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. február 02. csütörtök, 13:25

A tartós hideg időnek meglett az eredménye, ugyanis megjelent a jég a Balatonon. Várhatóan hamarosan alkalmas lesz a sportolásra, de még nem egybefüggő a jégpáncél és még csak 3 és 6 centiméter közötti a vastagsága. A Városi Strandon készülnek jégpálya kijelölésével, de csak ha legalább 12 centiméter vastag lesz a jég.

A múlt héten már megérkezett a januártól megszokott hideg időjárás. A Balatonon már meg is jelent a jég, de még nem egybefüggő a jégpáncél, helyenként rianások és nyílt vízterületek találhatóak még.

Hétfőn a jégpáncél 3 cm volt. Keszthelyen naponta ellenőrzik a jég vastagságát. Kedden a jég már 5 cm vastagra hízott, ez még nem elengedő ahhoz, hogy biztonságosan rá lehessen menni.

A Balatonban több buzgár-melegforrás van, amik ilyenkor még jól látszanak, de havazás esetén kevésbé, ezért fokozott figyelmet kell ezekre fordítani, ha leesne a hó.

A jégen tartózkodás szabályairól törvény rendelkezik, aminek értelmében rossz látási viszonyok közt és sötétben tilos a jégre menni.

Nemcsak a VÜZ Nonprofit Kft., hanem a rendőrség is kéri a lakosságot, hogy még ne menjen a jégre, mivel az még életveszélyes.

A jégpályára még várni kell, de amennyiben lesz, a VÜZ Kft. továbbra is biztosítja a szükséges biztonsági eszközöket és személyzetet.

A VÜZ munkatársai kérik a lakosságtól, hogy ne dobáljanak köveket a jégre, hogy úgy ellenőrizzék annak vastagságát, ugyanis a kövek a nyári fürdőzőknek jelentenek majd problémát.

A Balaton befagyása miatt a szigetfürdőre is figyelmet kell fordítani. A cölöpök körüli jégpáncélt ilyenkor naponta megtörik, nehogy az megsérüljön a hízó jégtől. A hideg időjárás továbbra is folytatódik, hétvégére a hőmérséklet esténként akár -15 fok is lehet. (tvkeszthely.hu)Newer news items:
Older news items: