KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 25.

Friss hírek

Indul a Fő téren a második ütem – forgalomváltozások várhatók! PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. március 22. csütörtök, 16:20

Indul a keszthelyi Fő téren a második ütem – forgalomváltozások várhatók! Három különböző munkaterületen kezdődik meg a keszthelyi belváros megújításának második üteme; az építkezések miatt több helyen változik a forgalmi rend. A teljes beruházáshoz több mint egymilliárd forint uniós támogatást nyert az önkormányzat.

Georgikon utca

A Kastély utca és a Georgikon út kereszteződésének átalakításával gyalogátkelőhely és parkolók épülnek, valamint megújul a Georgikon utca Deák Ferenc utcáig tartó szakasza.  Az építkezés ideje alatt, és később, a végleges forgalmi rend szerint is a Kastély utcából csak balra, a Szalasztó utca felé lehet továbbhaladni, a Georgikon utca irányába megszűnik a jobbra kanyarodási lehetőség.  A kereszteződés az építkezés alatt végig átjárható lesz, egy sávon lehet haladni ezen a szakaszon a Kastély – Szalasztó, valamint a Georgikon – Szalasztó utca útirányokon.

Rákóczi tér

A sokszor indokolatlan zsúfoltság, gyakori forgalomtorlódás nagy terhet ró a Rákóczi térre, különösen a nyári időszakban. A jelenlegi kialakítás a helyismerettel nem rendelkezőket, a parkolóhelyet keresőket és a városközpontot megközelíteni szándékozókat egyenesen beterelte a térre. Az új közlekedési rend kialakítása e hét pénteken megtörténik, amely hétfőtől (2012. március 26-tól) lép életbe: eszerint a Tapolcai út és a Zsidi út irányából nem lehet behajtani a Rákóczi térre. A Tapolcai útról érkezve balra, a Lovassy út felé, illetve jobbra, a Vásártér és a Zsidi út irányába kanyarodhatnak az autósok. A Zsidi út irányából érkezők csak egyenesen, illetve balra haladhatnak.  Az építkezés ideje alatt, és később a végleges forgalmi rend szerint is ez a szabályozás lesz érvényben. Ezáltal a Rákóczi utca mentesül a kényszerkapcsolatból adódó autóforgalomtól, és a külső forgalmi gyűrűn érkezők is ott haladhatnak a városközpont felé, ahol úticéljuknak az a legjobban megfelel.

A munkálatok alatt a közlekedési lámpák nem működnek a kereszteződésben.

Ezen változások miatt a Lehel utca mindkét oldalán megszűnik a gépjárművel történő várakozás és parkolás lehetősége.

Az építkezéssel érintett területeken található üzletek áruszállítása biztosított, ezért nyitva tartásuk zavartalan lehet, és a lakók közlekedését sem akadályozzák a munkák. Ütemekre bontva folyik majd a beruházás, a csomópontok részleges, minimum egysávos átjárhatóságának biztosításával.

Városi piac

A piacon is megkezdődnek a belváros-rehabilitáció első ütemét kiegészítő, de a második szakasz projektelemei közé tartozó átalakítások. Elsőként az élelmiszerpiac területén indulnak meg a munkák, és hamarosan a fősétány átépítésére is sor kerül.

Ezekkel párhuzamosan a Fő térre nyíló utcák (Széchenyi és Iskola utca, Kossuth köz és a sétálóutca) bejáratának szépítését is elvégzi a kivitelező, hogy harmonikus átmenetet képezzen felületük az új térburkolattal.

Önkormányzatunk kéri a térségben lakók és a városban közlekedők szíves türelmét az építkezés ideje alatti kellemetlenségekért. (Forrás: keszthely.hu)Newer news items:
Older news items: