KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Keszthelyen is felkészültek a rendkívüli hidegre PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. február 02. csütörtök, 13:19

Keszthelyen is felkészültek a rendkívüli hidegre és havazásra. A hideg miatt 24 órás ügyeletet tart a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány Bakacs utcai nappali melegedője Keszthelyen.

Fokozottan figyelnek a hajéktalanokra Keszthelyen

Az elkövetkezendő napokban nemcsak éjjel, hanem nappal is jóval 0 fok alatt lesz a hőmérséklet. Ez elsősorban a hajléktalanokra jelent veszélyt. Keszthelyen ezért a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány Bakacs utcai nappali melegedőjében és ingyenkonyháján 24 órás ügyeletet tartanak, hogy a rászorulók meleg helyen, fedél alatt tudják átvészelni a fagyokat.

Ma délelőtt összeült a helyi Védelmi Bizottság, hogy meghatározza, mely szervezeteknek milyen feladatai vannak a hideg, fagyos időben, és hogyan tudják elhárítani az esetleges veszélyhelyzeteket.

Zala megye rendőrei felkészültek a várható szélsőségesen hideg időjárásiviszonyokra, a segítségre szorulók érdekében azonban széleskörű odafigyelést kérnek

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szervei a várhatóan szélsőségesen hideg időjárási viszonyokra tekintettel a hajléktalan, magukra hagyottan és magányosan élők védelme érdekében több megelőző intézkedést is bevezettek a közelmúltban.

A felkészülés már tavaly októberben elkezdődött, amikor feltérképezték az otthontalan személyek „szálláshelyéül” szolgáló búvóhelyeket, mely során tájékoztatták a nehéz sorsú embereket, szükség esetén hol találnak befogadó-, illetve melegedő helyet.

A hajléktalanok fizikai állapotának ellenőrzését követően, a szolgálatot teljesítő rendőr értesíti a területileg illetékes regionális diszpécserszolgálatot, amennyiben a krízishelyzetben lévő nem ismeri a környéket, készpénzzel nem rendelkezik, vagy a tömegközlekedési eszköz igénybevételével veszélyeztetné a közegészséget.

A rendőrök haladéktalanul intézkednek közterületen elfekvő, magatehetetlen személyek biztonságba helyezéséről. Zalában a hajléktalanok problémája a nagyobb városokban jelentkezik, így Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen, ahol a rendőrök ez idáig negyvenegy esetben adtak felvilágosítást fedél nélküli személyek számára, valamint tizenhárom esetben kérték a mentőszolgálat segítségét közterületen magatehetetlenül fekvő, egészségügyi ellátásra szorulókhoz.

A települési önkormányzatoktól információt kért a Rendőrség az egyedül élő idős emberekről, akiket a körzeti megbízottak – a polgárőrséggel együttműködve – visszatérően meglátogatnak, van-e elég tüzelőjük, füstölnek-e a kémények. Amennyiben bárki segítségre szorulna, értesítik a helyhatóságot, hogy ott megtehessék a szükséges intézkedéseket és elkerüljék a fagy okozta egészségkárosodást, vagy a kihűlést.

Több civil szervezettel, illetve az egyházakkal is felvette a Rendőrség a kapcsolatot, akikkel jelzőrendszert építettek ki a segítségre szorulók érdekében. További lehűlést és jelentős mennyiségű havat jeleznek a meteorológusok az elkövetkező napokra. Zala megye rendőrei felkészültek a fokozottabb helytállásra, azonban mindenhol ők sem tudnak jelen lenni, ezért a lakosság összefogását kérjük: Figyeljenek oda az utcára szorult embertársainkra, környezetükben magányosan élő idős emberekre, illetve akinek egyedül élő rokona van, az sűrűbben hívja őt fel! Amennyiben kihűléssel fenyegetett emberről szereznek tudomást, kérjük, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107-es, vagy a 112-es telefonszámokon! – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

MÁV: éjszaka is nyitva tartanak a vasúti várótermek- -megerősített biztonsági felügyelet a nagyobb pályaudvarokon

A nemzeti vasúttársaság vezetősége a hideg időjárásra tekintettel azonnali intézkedést hozott annak érdekében, hogy menedéket biztosítson a rendkívüli hidegben. Eszerint ma éjféltől (2012. február 1.) a vasútállomások, pályaudvarok várótermei éjszaka is nyitva tartanak, azokat nem zárják be.

Az MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatósága intézkedett a budapesti fejpályaudvarok (Déli, Keleti, Nyugati) állandó, megerősített- továbbá a megyeszékhelyek vasútállomásainak visszatérő biztonsági ellenőrzéséről és felügyeletéről.- adta hírül a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Jótanácsok a lakosságnak a Katasztrófavédelemtől

Az országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság nemcsak a hajléktalanokra figyel: a lakosság figyelmét is felhívják a fagyok és a hideg elleni veszélyhelyzetek megelőzésére, számos jótanácsot tettek közzé a katasztrófavédelem honlapján.

(tvkeszthely.hu)Newer news items:
Older news items: