KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Jan. 23.

Friss hírek

Nyárra teljesen megújul a Balaton-parti sétány Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. január 03. kedd, 18:01

Nyárra teljesen megújul a Balaton-parti sétány Keszthelyen. 2012. év nyarára teljesen megújuló Balaton-parti sétány fogadja a vendégeket Keszthelyen. A felújítási munkák javában zajlanak.

A beruházás - melyre a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán mintegy háromszázmillió forintot nyert, s ötvenmillió saját erőt tesz az önkormányzat - szorosan kapcsolódik a település más fejlesztési terveihez, többek között a belváros jelenleg is zajló nagyszabású felújításához. S hogy milyen lesz a Balaton-part? Nos, folytatódik, valamint díszkivilágítást kap a parti sétány és megújul a móló bejáratánál található tér: a terület a meglévő virágágyások mellett új növényszigetekkel bővül. A vasúti sínek után két helyen fogadópontot alakítanak ki, melyektől felújított sétány vezet majd le közvetlenül a partra.

A Hullám és Balaton szálló műemlék épületének környezete is megszépül, valamint minőségi utcabútorok, szökőkút, információs táblák és egy szenior játszótér egészíti ki a beruházást. Fontos része a projektnek, hogy a Balaton-part rendezvényhelyszíni szerepét megerősíti, így az jóval alkalmasabb lesz nagyobb tömeget befogadó szabadtéri programok megrendezésére. A borfesztiválnak helyet adó terület új díszburkolatot kap. A zenepavilon alatt öltözőket és raktárhelyiségeket alakítanak ki, s új nyilvános illemhely is épül a területen. A tervezéskor fő szempont volt, hogy a beruházás család- és gyermekbarát legyen, a területet akadálymentesen tudja mindenki használni. Több tároló várja a biciklivel érkezőket is.

A város vezetése hangoztatta: a Fő téri és a Balaton-parti beruházásoknak köszönhetően Keszthely méltán viseli majd a Balaton fővárosa címet. A további tervek között szerepel a Helikon park bekapcsolása a projektbe, valamint összefüggő sétány kialakítása egészen a Libás strandig. Tenni- és szépítenivaló még jócskán akad, ráférne a teljes felújítás a Hullám és Balaton szálló épületére, de ezek az épületek nem a város tulajdonában vannak. (zalaihirlap.hu)Newer news items:
Older news items: