KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

VinCE Balaton Borfesztivál a keszthelyi Festetics-kastélyban 2012. augusztus 19-20-án PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
Írta: Administrator   
2012. augusztus 09. csütörtök, 10:04

VinCE Balaton Borfesztivál a keszthelyi Festetics-kastélyban 2012. augusztus 19-20-án. Ünnepelje velünk a VinCE Balaton Borfesztiválon augusztus 19-20-án a keszthelyi Festetics-kastélyban a VinCE Magazin első születésnapját, ahol mesterkurzusok, kézműves pincészetek és koncertek várják!

VinCE Balaton – Borfesztivál a kastélykertben

Keszthely, augusztus 19–20.

A Festetics Kastély az ország talán legszebb főúri kastélya. Ősfás parkja, pompás termei látogatók ezreit vonzzák naponta. Ez a kastély augusztus 19-én reggel megtelik borral és zenével, hogy egészen 20-án éjfélig élvezhessük mindkettőt! A rendezvényen a lazább programokat kereső borkedvelők is megtalálják számításukat, de a mesterkurzusok és alapos kóstolók nélkül élni nem tudó borimádók számára is bőven lesz esemény.

Borkedvelőknek exkluzív borfesztivál a kastély parkjában

A kiállítók között találnak kis kézműves balatoni pincészeteket, ismert birtokokat az ország egyéb borvidékeiről, és nagy hangsúlyt kap az olasz életérzés, hiszen kóstolhatunk proseccókat, az olaszok híres pezsgőjét, a Ferrarit és a legnépszerűbb narancssárga italt, az aperolt. Aki megéhezik, kiváló sonkával, kecskesajtokkal és tehénsajtokkal, grill ételekkel csillapíthatja éhségét. Ingyenes borkurzusunkon bárki részt vehet, elhozhatja kevésbé tájékozott ismerőseit, akiket hamar beavatunk az alapfogalmakba. A VinCE Magazin saját standján mindenki átveheti két ajándékborát, a színpad melletti VinCE-standon pedig sokféle fröccsel csillapíthatja szomját.

A bor mellé zenét is szolgáltatunk, hiszen az Alma együttesnemcsak a gyerekeket szórakoztatja, hanem az egész család bekapcsolódhat a színpadi mókázásba. 2012 áprilisában Pély Barnával az etyeki Kertész Pincénél jártunk, ahol akkor még arról mesélt, hogy az 1999-ben alakult United újra összehozásán dolgozik. Úgy tűnik, Barna sikerrel járt, koncertjük tökéletes párja lesz majd a balatoni boroknak és a napfénynek. Augusztus 19-én este, minden borkedvelő találkozhat a Maszkura és a Tücsökraj zenekarral.

Az IN Diretta agrárpopot népszerűsítő zenekar augusztus 20-án csap a húrok közé. A 2005-ben alakult banda az idei Csillag Születik egyik legsikeresebb formációja volt. Sikerükhöz valószínűleg az is hozzájárulhatott, hogy az örömzenélésen kívül egy pohár borral is lekenyerezték a zsűri egyik tagját, Pokorny Liát. Egy biztos, hogy sosem hallott sajátos feldolgozású pillanatművekkel ismerkedhetünk meg hétfőn a Magyar Császári Pillanatművek poszt-pop kamarazenekarától, amely egyre szélesebb körben ismert. Folk rock, etno-funk és csángó-boogie vár mindazokra, akik hajlandóak borospohárral a kezükben megőrülni egy kicsit a Kerekes Band koncertjén az utolsó nyári forró esték egyikén. A hamarosan új albummal is megjelenő zenekar biztosan bemutat majd néhányat az újdonságok közül is.

Gyermekeknek Kincs–Minimax gyermekkert

Az apróságok kedvükre játszhatnak az árnyas gyermekkertben, ahol kipróbálhatják a kerti játékokat, rajzolhatnak, mókázhatnak a mutatványosokkal és kis ügyességgel finom ajándékokat nyerhetnek. Nekik zenél az Alma együttes, a nagyobbak pedig együtt énekelhetnek a Csillag születik műsorból ismerős In Diretta együttessel.

Ráadás: Festetics-kastély, hintómúzeum

A VinCE Balaton a Festetics-kastély és a Balatoni Borok Háza közös szervezésében valósul meg. Augusztus 19-én a VinCE Balaton látogatói a Festetics-kastély ajándékaként ingyen látogathatják a Hintómúzeumot. Augusztus 20-án a nemzeti ünnep alkalmából a teljes Festetics-kastély Helikon Kastélymúzeum ingyenesen látogatható.

Borimádóknak – mesterkurzusok és szakmai kóstoló a kastély termeiben

Egy sommelier, egy okleveles borbíráló és különösen egy borász sokat tud a borokról, egy Master of Wine borszakértő azonban még hozzájuk képest is többszörös tudásanyagot sajátít el, mire hosszú évek után megszerzi a becses papírt. Jelenleg a világban mindössze 297 MW él, ebből egy ellátogat Keszthelyre a VinCE Balatonra. Elizabeth Gabay angol származású, de a napos dél-francia Provence-t választotta lakhelyéül, így Brad Pitt és Angelina Jolie birtokát igencsak közelről ismeri. Mesterkurzusán nemcsak a híres sztárpár borait mutatja be, hanem megtudhatjuk azt is, hogy Iniesta olyan jó bort készít-e, mint ahogy focizik, Sting biobora pedig azt a finomságot tükrözi-e, mint a zenéje.

A kurzusok a Festetics-kastély északi szárnyában, a Velencei tükörteremben és a Sárga bálteremben kapnak helyet. A borimádó jeggyel rendelkezőknek ajándék kóstolópoharat, kóstolókönyvet és tollat biztosítunk. Egy jegy egy napra szól, amellyel a napi három mesterkurzus látogatható (egy időben általában két program közül lehet választani, helyfoglalás érkezési sorrendben), továbbá a jeggyel részt vehetnek a 15 órától kezdődő szakmai kóstolón, a szakmai program végeztével pedig élvezhetik a fesztivált a parkban.

A VinCE Balaton Borkedvelő napijegye a helyszínen 2000 Ft, elővételben 1500 Ft. Minden jegy mellé két pohár bort is adunk ajándékba, amelyet a vendégek a VinCE saját standjain választhatnak ki.

A VinCE Balaton kiváló augusztus 20-ai program az egész családnak, vásárold meg jegyedet akár már online is a vincebalaton.hu weboldalon!