KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

5 milliád forinos fejlesztés a zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 20. csütörtök, 14:40

5 milliád forinos fejlesztés a zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban. Mintegy 15 ezer négyzetméternyi új, illetve felújított területtel gazdagodik a Zala Megyei Kórház egy közel 5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően.

Bővebben...
 
A szervezett gyógyturizmusba szállhatnának be a külföldi üzleti biztosítók PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2011. október 19. szerda, 15:44

A szervezett gyógyturizmusba szállhatnának be a külföldi üzleti biztosítók. A szervezett gyógyturizmusba a külföldi tulajdonban lévő biztosítók az anyavállalataik szervező munkája révén szállhatnak be - mondta Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által szervezett konferencián.

Bővebben...
 
Előzetes letartóztatásban az uzsorások PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 19. szerda, 15:42

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – a Zalaszentgróti Rendőrőrs felderítése alapján – nyomozást folytat uzsorabűntett, zsarolás bűntette, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntette és zaklatás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Bővebben...
 
Új buszpályaudvar épül Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 19. szerda, 15:36

Új buszpályaudvar épül Keszthelyen, fejlesztik a közösségi közlekedést Keszthelyen és a Zalakarosi kistérségben. Több mint 600 millió forintos beruházással, az önkormányzatok és a tömegközlekedési társaságok, állami vállalatok részvételével teljesen modernizálják a közösségi közlekedés rendszerét Nagykanizsa és Keszthely között - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke hétfőn, Zalakaroson tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 
Építményadó 2012 és telekadó 2012: jelentős emelés várható PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 16. vasárnap, 11:20

Építményadó 2012 és telekadó 2012: jelentős emelés várható. Akár ötszörösére is emelkedhet 2012-től az építmény- és a telekadó. Az új adótörvények javaslatában ugyanis az szerepel, hogy megszűnik a négyzetméterkorlát. Helyette az ingatlan forgalmi értéke adja az adóalapot, amire az önkormányzatok akár évi háromszázalékos adót is kivethetnek. Ezzel együtt több kedvezmény is megszűnne.

Bővebben...
 
Lekapcsolta a Balaton környéki hálózatát a Klubrádió PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 14. péntek, 18:37

Lekapcsolta a Balaton környéki hálózatát a Klubrádió. Megszűnik a Klubrádió dunántúli hálózata. Az öt helyi frekvencián (Ajka - 88.8 MHz, Balatonfüred - 91.8 MHz, Keszthely - 92.2 MHz, Pápa - 92.7 MHz, Veszprém - 90.6 MHz) 2005 óta szólt a Klubrádió adása, ám hónapok óta csak ideiglenes engedéllyel, mivel a dunántúli hálózat 7+5 éves jogosultsága februárban lejárt, a Médiatanács pedig időben nem tudta újrapályáztatni azokat.

Bővebben...
 
6 osztályos képzést indít a keszthelyi Vajda János Gimnázium PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 13. csütörtök, 15:54

6 osztályos képzést indít a keszthelyi Vajda János Gimnázium. Hat évfolyamos rendszerű új képzési formát indít a jövő tanévtől a Vajda János Gimnázium. A változtatásokról és a 6 osztályos tovább tanulási lehetőségekről egy nyilvános fórum keretében számoltak be az érdeklődő szülőknek.

Bővebben...
 
Három új kiállítás nyílt a keszthelyi kastélymúzeumban PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 13. csütörtök, 15:48

Három új kiállítás nyílt a keszthelyi kastélymúzeumban. Szinte egy időben három új időszaki kiállítás nyílik vagy nyílt ezekben a napokban a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban, ahol Vizsolyi János absztrakt kőszobrai, restaurátor hallgatók által megmentett több száz éves műremekek és vadász alkotók munkái tekinthetők meg a következő hónapokban.

Bővebben...
 
Őrizetbe vették a zalai kisfiú halálának felelőseit PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 13. csütörtök, 10:11

Őrizetbe vették a zalai kisfiú halálának felelőseit. A rendőrök szerdán elfogták és őrizetbe vették azt a nőt és férfit, akiknek a gondjára volt bízva a Zala megyei Pacsán később meghalt hároméves kisfiú - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A gyereket, akinek a szervezetét vírusos tüdőgyulladás támadta meg, nem vitték orvoshoz; az ügyben a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomozást indított.

Tags:
Bővebben...
 
Felújítják a 76-os főutat is, 100 milliárd forint támogatást osztott szét a kormány PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 13. csütörtök, 10:07

Felújítják a 76-os főút vasi és zalai szakaszait is, 100 milliárd forint támogatást osztott szét a kormány. Több mint százmilliárd forint értékben döntött vidéki nagyberuházások támogatásáról a kabinet: ezek között a legjelentősebb tétel az M43-as megépítése Makó és a román határ között.

Bővebben...
 
A NAV és a CBA - A Nyugat-Dunántúl legnagyobb pénzügyi csalása felderítve PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 13. csütörtök, 10:05

A NAV és a CBA - A Nyugat-Dunántúl legnagyobb pénzügyi csalása felderítve. A Nyugat-Dunántúl eddigi legnagyobb pénzügyi csalását leplezték le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói - közölte a NAV szerdán az MTI-vel, hozzátéve: az ügyben nyolc ember előzetes letartóztatásba, öt pedig házi őrizetbe került.

Bővebben...
 
Zalahús-per: jogerősen is felfüggesztett börtönt kapott a tulajdonos PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 13. csütörtök, 10:02

Zalahús-per: jogerősen is felfüggesztett börtönt kapott a tulajdonos. Jogerősen két év, három esztendőre felfüggesztett börtönnel sújtotta a Győri Ítélőtábla csütörtökön meghozott ítéletében Farkas Imrét, az egykori Zalahús Rt. tulajdonos-vezérigazgatóját.

Bővebben...
 
Üveggyűjtés Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 13. csütörtök, 09:56

A Keszthelyi HUSZ Kft. 2011. október 15-én (szombaton) üveg hulladékgyűjtést szervez a családi házas övezetekben. Kérjük, hogy szombaton reggel 6 óráig helyezzék ki ingatlanaik elé a feleslegessé vált csomagolási üveg hulladékot. A gyűjtés során kizárólag az üveg hulladékot szállítják el, a kihelyezett tárolóedényeket (kartondoboz, vödör, fóliazsák) az ingatlan elé helyezik vissza a cég munkatársai.

Bővebben...
 
A MÁV és a GYSEV részvételével egységes közlekedési és tarifarendszer készül PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 13. csütörtök, 09:46

A MÁV és a GYSEV részvételével egységes közlekedési és tarifarendszer készül. A tömegközlekedés közép-európai integrációjáról, egységes tarifarendszeréről és közös, régiós menetrendjének létrehozásáról tárgyaltak Bécsben cseh, osztrák, szlovák és magyar közlekedési és városfejlesztési szakemberek.

Bővebben...
 
Korszerű műszerek a keszthelyi Városi Kórháznak PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 12. szerda, 14:39

Korszerű műszerek a keszthelyi Városi Kórháznak. Egy pályázat tette lehetővé, hogy közel 50 millió Ft értékben Keszthely városa korszerű aneszteziológiai, intenzív terápiás és sürgősségi eszközöket vásároljon a kórháznak.

Bővebben...
 
Új katasztrófavédelmi törvény 2012: változások a katasztrófavédelemben PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 12. szerda, 14:37

Új katasztrófavédelmi törvény 2012: változások a katasztrófavédelemben. 2012. január 1-én lép hatályba az új katasztrófavédelmi törvény. Ennek részleteiről Bárdos Zoltán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság polgárvédelmi alezredese beszélt a napokban, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata szezonzáró sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 
Szocpol 2012 és új otthonteremtési program 2012: íme a részletek! PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 12. szerda, 10:25

Szocpol 2012 és új otthonteremtési program 2012: íme a részletek! A kormány visszaállítja a szocpolt és új lakástámogatási rendszert is indít, államilag támogatott lakáshitellel. A szocpol visszaállításának alapgondolata helyes: akik gyermeket vállalnak, jussanak tisztességes otthonhoz - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 
Új választójogi törvény: regisztrációhoz kötné a választójogot a Fidesz? PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 11. kedd, 14:30

Új választójogi törvény: regisztrációhoz kötné a választójogot a Fidesz? A jövőben nem a népességnyilvántartás adatai alapján lehetne bekerülni a választói névjegyzékbe, hanem a szavazóknak maguknak kéne jelentkezniük. Az Index úgy tudja, a jövőben hónapokkal előre jelezniük kellene a választópolgároknak, ha szavazni akarnak.

Bővebben...
 
Kis-Balaton: több évtizedes halogatás után indul a fejlesztés PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. október 11. kedd, 12:37

Kis-Balaton: több évtizedes halogatás után indul a fejlesztés. A kis-balatoni rekonstrukció célja a Balaton vízminőségének megőrzése, az ökológiai értékek növelése és az árvízvédelem.

Bővebben...
 
Életfogytiglant kaphat a nyugat-balatoni takarékszövetkezetek rablója PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. október 11. kedd, 11:42

Életfogytiglant kaphat a nyugat-balatoni takarékszövetkezetek rablója. Életfogytig tartó büntetésre számíthat a "három csapás" elve alapján egy sümegi férfi, ha bebizonyosodik róla, hogy az elmúlt évben több nyugat-magyarországi megyében rabolt ki vagy kísérelt meg kirabolni takarékszövetkezeti fiókokat. A vádlott az első tárgyalási napon tagadott.

Bővebben...
 
Balatoni vízimentők: 2011-ben kevesebb embert kellett kimenteni a tóból PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. október 11. kedd, 11:41

Balatoni vízimentők: 2011-ben kevesebb embert kellett kimenteni a tóból. Az idén kevesebb embert kellett kimenteni a Balatonból, mint a korábbi években, a strandokon azonban a civil vízi mentőknek több dolguk akadt; további sürgősségi mentőhajókra lenne szükség - összegezte a tapasztalatokat Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) elnöke szerdán.

Bővebben...
 
KSH: a szálláshelyeken alig nőtt a vendégek száma 2011-ben PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 11. kedd, 11:38

KSH: a szálláshelyeken alig nőtt a vendégek száma 2011-ben. Az év első nyolc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek száma alig nőtt, a vendégéjszakák száma pedig 2,1 százalékkal mérséklődött az előző évi azonos időszakhoz képest; a szálláshelyek árbevétele folyó áron 2 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Bővebben...
 
Múzeumok őszi fesztiválja 2011. október 1. és november 15. között - Programok PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 11. kedd, 11:36

Múzeumok őszi fesztiválja 2011. október 1. és november 15. között - Programok. Mintegy százhetven múzeum részvételével több mint ezer programot kínál a Múzeumok őszi fesztiválja október 1. és november 15. között. A hatodik alkalommal megrendezendő országos programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) finanszírozásával, 15 millió forintból valósul meg - hangzott el a rendezvényt beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 
Rezidensi ösztöndíjprogram: 2011. december 1-ig lehet még jelentkezni a rezidensi ösztöndíjprogramra PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 11. kedd, 11:33

Rezidensi ösztöndíjprogram: 2011. december 1-ig lehet még jelentkezni a rezidensi ösztöndíjprogramra. Csaknem két hónapig lehet még jelentkezni a rezidensek ösztöndíjprogramjára; a hatszáz meghirdetett helyre mostanáig több mint négyszázan pályáztak.

Bővebben...
 
Új állatfajokat fedeztek fel a Balatonban PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. október 11. kedd, 11:29

Új állatfajokat fedeztek fel a Balatonban. Egy uszály fenekéről jutottak a Balatonba az első idegen fajok, a vándorkagyló és a tegzes bolharák. Azóta mind újabb fajok jelennek meg: az elmúlt években is felfedeztek hármat.

Tags:
Bővebben...
 
Novemberben kezdődik a nyerőgép leadási hullám PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 11. kedd, 11:26

Novemberben kezdődik a nyerőgép leadási hullám. A meglévő 24 ezer nyerőgépből várhatóan 17 ezret vonnak ki a forgalomból az üzemeltetők az adóemelés miatt novemberig, aminek nyomán a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) becslései szerint 30 ezer ember válik munkanélkülivé.

Bővebben...
 
Keszthelyi rendőrnő a hollandiai 100 kilométeres Futó Világbajnokságon PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 11. kedd, 11:25

Keszthelyi rendőrnő a hollandiai 100 kilométeres Futó Világbajnokságon. Nagyszerűen szerepelt Vajda Anita r. hadnagy, a Keszthelyi Rendőrkapitányság ügyeletes tisztje a Winschotenben (Hollandia) megrendezett 100 kilométeres világbajnokságon. A Kanizsai Futóklub válogatott sportolója nem először öltötte magára a címeres mezt, hogy Magyarországot képviselje világversenyen.

Bővebben...
 
A Süddeutsche Zeitung dicsőíti a Balatont PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. október 11. kedd, 11:23

A Süddeutsche Zeitung dicsőíti a Balatont. A Németország legtöbb előfizetőjével rendelkező, 450 ezer példányszámban megjelenő, mintegy 1,27 millió olvasót számláló, országos terjesztésű, igényes napilap, a müncheni székhelyű Süddeutsche Zeitung szeptember 22-i számában „Balladát mondott a Balatonhoz” című cikket közöl az Utazás rovatban. A cikk szerzője, Jens Bisky, a Magyar Turizmus Zrt. meghívására szeptember elején látogatott hazánkba, hogy feltérképezze az elmúlt évtizedekben a magyar tengernél történt változásokat.

Tags:
Bővebben...
 
Az adószámos magánszemély társadalombiztosítási jogállása PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 11. kedd, 11:21

Az adószámos magánszemély társadalombiztosítási jogállása. Számtalanszor foglalkoztunk már az „adószámos” – önálló tevékenységére tekintettel adószámot kiváltott – magánszemély társadalombiztosítási jogállásával. Úgy tűnik azonban mégsem elégszer, hiszen nem egyszer még az adóellenőrzés is tévesen ítéli meg jogállásukat, ami nyilván revizori hiba, hiszen például az APEH február 11-én honlapra került tájékoztatója nagyon korrekt eligazítást nyújt e témában.

Bővebben...
 
Javítások az új keszthelyi körforgalmon PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 10. hétfő, 19:41

Javítások az új keszthelyi körforgalmon. Első osztályú minőséget vár el a keszthelyi önkormányzat, ezért kizárólag tökéletes műszaki állapotú beruházást hajlandó átvenni a Kossuth – Deák – Szent Miklós utcák csomópontjában épült új körforgalom esetében is. Az elvégzett vizsgálatok alapján szükséges az aszfaltburkolat javítása.

Bővebben...
 
Keszthely és Székelyudvarhely az oktatás területén is együttműködik PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 10. hétfő, 19:39

Keszthely és testvérvárosa, Székelyudvarhely oktatási intézményeinek vezetői tanácskoztak a balatoni városban.

Bővebben...
 
Eltörölt téli időszámítás: csak 10 órától lesz világos a szomszédban PDF Nyomtatás E-mail
Külföldi hírek
2011. október 10. hétfő, 19:35

Eltörölt téli időszámítás: csak 10 órától lesz világos a szomszédban. Az ukrán parlamenttől a téli időszámítás visszaállítását kérő határozatot fogadott el rendkívüli ülésén a Kárpátalja megyei tanács hétfőn Ungváron.

Bővebben...
 
A végtörlesztés után nem lesz vagyonosodási vizsgálat a NAV szerint PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 10. hétfő, 19:09

A devizahitel végtörlesztés után nem lesz vagyonosodási vizsgálat a NAV szerint. Nincs is listája a NAV-nak azokról, akik élnek a hitel-visszafizetés lehetőségével. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal határozottan cáfolja a sajtóban megjelent állításokat, miszerint kiemelten ellenőriznék azokat, akik végtörlesztenek.

Bővebben...
 
Bérgyilkossal akarta megöletni apját egy balatonlellei kamasz PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. október 10. hétfő, 11:37

Bérgyilkossal akarta megöletni apját egy balatonlellei kamasz. Az ügyészség emberölés bűntettének előkészületével vádolta meg a jó szociális- és anyagi körülmények között élő szakközépiskolás fiút.

Bővebben...
 
Otthonteremtési támogatás 2012: ki igényelheti az új támogatott lakáshitelt? PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 10. hétfő, 10:02

Otthonteremtési támogatás 2012: ki igényelheti az új támogatott lakáshitelt? A 2012-től bevezetendő államilag támogatott lakáshitel rövidebb időre szólna, mint a jelenleg élő konstrukciók, de szélesebb réteg vehetné igénybe - írja az Index a támogatott lakáshitelezésről szóló tervekről. Az Orbán-kormány előtt fekvő jogszabálytervezet a bajba jutott adósokat kisebb lakásba terelné, és a hitellel terhelt lakások megvételét is segítené. Végtörlesztésre nem lehetne igénybe venni, a nagycsaládok járnának vele a legjobban. A második Orbán-kormány kevésbé bőkezű, mint az első, de követi a 2012. tavaszra kidolgozott szakmai stratégia ajánlásait.

Bővebben...
 
Ebadó 2012: a kutyatartók ebadót fizethetnek 2012-től PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 09. vasárnap, 10:26

Ebadó 2012: a kutyatartók ebadót fizethetnek 2012-től. A Parlament előtt az ebadó és a plazastop is. Az Országgyűlés hétfőn tárgyal az állatvédelmi törvény módosításáról. A jogszabály lehetőséget adna arra, hogy az önkormányzatok a négy hónaposnál idősebb kutyák után 3500 forintot meg nem haladó összegű ebrendészeti hozzájárulást szedjenek be a tulajdonostól.

Bővebben...
 
20 milliárd bicikliutakra a Balatonnál és a Duna mentén PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. október 09. vasárnap, 10:19

20 milliárd bicikliutakra a Balatonnál és a Duna mentén. Elsősorban a Duna mentén és a Balatonnál tervezi új bicikliutak építését, illetve a meglévők fejlesztését az infrastruktúráért felelős államtitkár szerint. Völner Pál szerint az elkövetkező években húszmilliárd forintot szán a fejlesztésre a kormány. 2014-től a Tisza mentén is új kerékpárutak építését tervezik.

Bővebben...
 
Újra kevés a víz a Balatonban PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. október 09. vasárnap, 10:14

Újra kevés a víz a Balatonban. A turizmus egyik nagy vesztese az idén a balatoni régió, s bár a hétvégén egy esővel kísért lehűlés véget vetett a napos, száraz vénasszonyok nyarának, egyre többen aggódnak a Balaton alacsony vízállása miatt is.

Tags:
Bővebben...
 
Végtörlesztés és vagyonosodási vizsgálat: a NAV megvizsgálhatja, honnan van a pénz PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 09. vasárnap, 10:09

Végtörlesztés és vagyonosodási vizsgálat: a NAV megvizsgálhatja, honnan van a pénz a végtörlesztéshez. A vagyonosodási vizsgálat kiterjed a hitelek visszafizetésére fordított pénz eredetének firtatására is - tudta meg azenpenzem.hu az adóhatóságnál; a "kishalaknak" azonban a portál szerint nem kell félniük.

Bővebben...
 
Utazási kedvezmények 2012-től: megmarad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezménye PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. október 08. szombat, 10:18

Utazási kedvezmények 2012-től: megmarad a nyugdíjasok és a diákok utazási kedvezménye is. Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is - idézte a Magyar Nemzet szombati számában Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Hír Televíziónak adott nyilatkozatát.

Bővebben...
 
Már áll a Fő téren Szentháromság szobor, hamarosan elkészül a templom tornya is PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. október 07. péntek, 17:16

Már áll a Fő téren Szentháromság szobor, hamarosan elkészül a templom tornya is. Áll a Szentháromság szobor, hamarosan elkészül a templom tornya, és halad a keszthelyi Fő tér burkolása. A tervek szerint november végéig „sétálható”, használható lesz a terület nagy része.

Bővebben...
 
További cikkeink...


5. oldal / 12