KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Facebook-blokkoló program a hatékonyabb munkáért PDF Nyomtatás E-mail
Minden más
2011. szeptember 20. kedd, 11:56

Facebook-blokkoló program a hatékonyabb munkáért. Újvidéki fiatalok egyedülálló számítógépes programot fejlesztettek ki a Facebook közösségi portál használatának korlátozására. A huszonéves fejlesztők alkalmazását rövid idő alatt közel negyedmillióan töltötték le - derül ki a Duna Televízió riportjából.

Bővebben...
 
Elmaradt a várt fellendülés a Balatonnál PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. szeptember 19. hétfő, 12:26

Elmaradt a várt fellendülés a Balatonnál. A várakozásnál rosszabbul, a tavalyi évhez hasonlóan alakultak a Balatoni Hajózási Zrt. forgalmi adatai az idei nyári szezonban, ugyanakkor a balatoni bringaturizmus négy-öt éve tartó fellendülése tovább tart.

Bővebben...
 
Orbán-bérkalkulátor 2012: Ön mennyit veszít az adójóváírás eltörlésével? PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 19. hétfő, 12:06

Orbán-bérkalkulátor 2012: bruttó 213.000 alatt mindenki rosszul jár a bejelentett adóváltozások miatt. 2012-ben számos adóváltozás érinti a nettó béreket. Az Orbán-kormány egy lépésben megszünteti a szuperbruttót, ami annyit jelent, hogy a tényleges bruttó bér lesz a 16%-os személyi jövedelemadó alapja. Emellett jövőre a havi 12.100 forint értékű adójóváírás teljes mértékben megszűnik. Készítettünk egy részletes táblázatot a bejelentett adóváltozások alapján, melyből világosan kiderül, hogy kinek mennyi nettó bére lesz 2012-ben.

Bővebben...
 
Végtörlesztés: 2011. december 31-ig lehet benyújtani a végtörlesztési igényt PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 15. csütörtök, 15:30

Végtörlesztés: 2011. december 31-ig lehet benyújtani a végtörlesztési igényt. Svájci frank alapú lakáshitel végtörlesztése 180-as svéjci frank-forint árfolyamon. December 31-ig lehet majd benyújtani az igényeket a devizahitelek rögzített árfolyamon történő egyösszegű végtörlesztésére - közölte a miniszterelnök szóvivője csütörtökön újságírók előtt.

Bővebben...
 
Megkezdték a keszthelyi Szentháromság szobor összeállítását PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 15. csütörtök, 14:24

Megkezdték a keszthelyi Szentháromság szobor összeállítását. Tavasszal szállították el a Fő térről a Szentháromság-szobrot a restaurátorok. A műhelymunka befejeződött és megérkeztek a szobor első elemei az épülő városközpontba. Az 1770-ben Festetics Pál által állíttatott szobor eredeti helyére, a tér nyugati részére kerül vissza.

Bővebben...
 
Nyugat-Balaton: a lengyel vendégek számának növelése a cél PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. szeptember 15. csütörtök, 14:11

Nyugat-Balaton: a lengyel vendégek számának növelése a cél. Lengyel újságíróknak és utazásszervezőknek szervezett study tourt a Nyugat-Balatoni Turisztikai iroda. A résztvevők a térséggel és a turisztikai kínálattal ismerkednek.

Bővebben...
 
Keszthelyi Táncpanoráma 2011: ismét a tánc fővárosa lesz Keszthely PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 15. csütörtök, 14:06

Keszthelyi Táncpanoráma 2011: ismét a tánc fővárosa lesz Keszthely. Csipkerózsika, Ballada, Tangópillanatok, Carmina Burana - holnap kezdődik a Táncpanoráma, melyen fellép a Honvéd Táncszínház, Budai László, valamint a Szegedi Kortárs Balett.

Bővebben...
 
Cofidis hitel és Cofidis gyorskölcsön: megéri-e igényelni a Cofidis hitelt? PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 15. csütörtök, 13:46

Cofidis hitel és Cofidis gyorskölcsön: megéri-e igényelni a Cofidis hitelt? Mostanában sokat hallani a Cofidis hitelről, de vajon megéri-e a hitelfelvevőnek, hogy belemenjen ebbe a hitel-tranzakcióba? Hogyan igényelhet COFIDIS Gyorshitelt? A COFIDIS Gyorshitel rövid idő alatt és egyszerűen igényelhető telefonon, vagy Interneten keresztül. A COFIDIS telefonos előminősítési rendszere jelentősen lecsökkenti az általában hosszadalmas hiteligénylési procedúrát.

Bővebben...
 
Gyenesdiás a legkedveltebb zalai nyaralóhely PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. szeptember 14. szerda, 08:05

Gyenesdiás a legkedveltebb zalai nyaralóhely. Gyenesdiás kapta idén a „legkedveltebb zalai nyaralóhely” címet. A Zalai Hírlap által meghirdetett versenyen Gyenesdiás érte el a legtöbb pontot. A megkérdezettek között magyar és külföldi turisták is értékelték a versenyben részt vevő 9 települést.

Bővebben...
 
Aláírást gyűjt a Jobbik a devizahitelesek megsegítésére PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 14. szerda, 08:03

A piac Bem utcai bejáratánál tartott sajtótájékoztatót Selmeczy Zsuzsanna, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthelyi Alapszervezetének elnöke. A Jobbik Keszthelyi Szervezete is csatlakozott a párt országos kezdeményezéséhez, miszerint aláírást gyűjtenek a devizahitelesek megsegítésére.

Bővebben...
 
Kezdődik a balatoni süllőszezon, fokozzák a halőri ellenőrzéseket PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. szeptember 14. szerda, 07:59

Kezdődik a balatoni süllőszezon, fokozzák a halőri ellenőrzéseket. Kezdődik a balatoni süllőszezon szeptember közepén, főként a víz lehűlésével, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ezért fokozott ellenőrzésekre készül, együttműködve a vízirendészettel, és összefogva a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetség társadalmi halőreivel - tájékoztatta Füstös Gábor, a halgazdálkodási cég igazgatója az MTI-t kedden.

Bővebben...
 
Adó 2012: adószám felfüggesztés helyett adószám törlés lesz PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 14. szerda, 07:55

Adó 2012: adószám felfüggesztés helyett adószám törlés lesz. Az adószám felfüggesztés helyett az adószám törlése lesz. Fordított adózás a mezőgazdasági termékek körében. A kormány az Európai Bizottság jóváhagyását kéri egy 35 százalékos luxus forgalmiadókulcs bevezetésére.

Bővebben...
 
Jó minőségű, de nem kifogástalan szőlő termett a Zalai borvidéken PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 13. kedd, 12:30

Mennyiségileg közepes, minőségileg jó, de nem kifogástalan szőlő termett az idén a Zalaszentgróthoz közeli Csáford hegyen, a Zalai Borvidék egyik központjában - közölte az MTI érdeklődésre Veress János, a családi vállalkozásként működő Vinum Veress Pincészet ügyvezetője.

Bővebben...
 
Több mint 18 ezer kilogramm pontyot telepítettek a zalai vizekbe a nyáron PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. szeptember 13. kedd, 12:26

Több mint 18 ezer kilogramm pontyot telepítettek a zalai vizekbe a nyáron - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának halászati és vadászati főfelügyelője az MTI-vel. Ernszt Tamás elmondta, hogy a kifogható méretű háromnyaras pontyokat 21 halászati vízterületen engedték szabadon. A pontyok mellett 200 kilogramm compót, 41 ezer süllőt, 22 ezer 500 jászkeszeget és 10 ezer balint is telepítettek.

Bővebben...
 
Illegális vitorláskikötők és feltöltések tömegére bukkantak a balatoni nádtérkép készítésekor PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. szeptember 13. kedd, 12:22

Illegális vitorláskikötők és feltöltések tömegére bukkantak a balatoni nádtérkép készítésekor. Elkészült és várhatóan év végéig hatályba lép a Balaton új nádtérképe, amelynek készítése során több száz illegális kikötőhelyre és feltöltésre bukkantak - mondta el  az MTI-nek Csonki István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Bővebben...
 
Újból perli a város jegyzőjét egy keszthelyi civil szervezet PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 13. kedd, 12:21

A Legfelsőbb Bíróság (LB) hatályon kívül helyezte a keszthelyi jegyző ellen korábban közérdekű adattal való visszaélés kapcsán hozott elmarasztaló ítéleteket, de az ügyben pótmagánvádlóként szereplő keszthelyi Helikoni Patrióták Egyesülete (HPE) az Alkotmánybíróságnál és Strasbourgban is folytatja a pereskedést, ugyanakkor rágalmazás miatt is új eljárást kezdeményezett.

Bővebben...
 
Munkanélküli segély 2011/2012 - Munkanélküli segély igénylés 2012 PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 13. kedd, 12:11

Munkanélküli segély 2011/2012 - Munkanélküli segély igénylés 2012. Az álláskeresési járadék maximális folyósítási időtartama az eddigi 270 napról 180 napra csökken. Ezek alapján mégsem fog három hónapra csökkenni. A munkanélküli segély folyósításának azonban lesznek feltételei. Az álláskeresési járadék ellátás megvonható lesz azoktól, akik a felajánlott közfoglalkoztatást nem fogadják el, illetve azoktól, akik nem rendelkeznek megfelelő időtartamú biztosítási jogviszonnyal.

Bővebben...
 
Visszaérkezik a Szentháromság-szobor a keszthelyi Fő térre PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 13. kedd, 08:04

Visszaérkezik a Szentháromság-szobor a keszthelyi Fő térre. Holnap visszaérkezik Keszthelyre a restaurált Szentháromság szobor talapzata, a tervek szerint jövő héten elkészül a templom új toronysisakja - látványos munkálatok lesznek a Fő téren.

Bővebben...
 
Keszthelyi szüreti felvonulás 2011. szeptember 18-án PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 12. hétfő, 13:45

Keszthelyi szüreti felvonulás 2011. szeptember 18-án. A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete 2011. szeptember 18-án (vasárnap) rendezi meg a Keszthelyi Szüreti Felvonulást. A Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete már ötödik éve szervezi meg Keszthelyen a rendezvényt a „Nyárbúcsúztató” vagy „Szezonhosszabbító” Harmonikások zenéjével, hagyományos szüreti felvonulással és az ünnepség jellegéhez kapcsolódó népi kulturális programmal.

Bővebben...
 
Közmunka 2012: ilyen lesz a Start munkaprogram 2012-ben PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 12. hétfő, 13:14

Közmunka 2012: ilyen lesz a Start munkaprogram 2012-ben. A 2012. évi költségvetésben a 300 ezer ember foglalkoztatását célul tűző Start munkaprogram finanszírozását szolgáló több mint 200 milliárd forint jelentős része a mezőgazdasághoz kapcsolódik - mondta el Ángyán József, az agrártárca parlamenti államtitkára a hét végén a Pataji ősz címmel rendezett eseményhez kapcsolódó Romanapi Fórumon. Ángyán József hangsúlyozta: több minisztérium és államtitkárság dolgozik közösen a programon, ami hasonló a szociális földprogramhoz, csak annak a szakmai hátterét jobban megalapozza.

 

Bővebben...
 
Képek: robbanás egy francia atomerőműben, radioaktív sugárzás is lehet PDF Nyomtatás E-mail
Külföldi hírek
2011. szeptember 12. hétfő, 13:04

Képek: robbanás egy francia atomerőműben, radioaktív sugárzás is lehet. Egyelőre nem szivárgott ki radioaktív anyag, de a sugárzás veszélye fenn áll. Egy személy meghalt, hárman megsebesültek a franciaországi Marcoule atomerőműben történt robbanásban. Radioaktív szivárgás veszélye áll fenn.

Bővebben...
 
Új felsőoktatási törvény 2011/2012: csökkentik az alapszakok és mesterszakok számát PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 09. péntek, 11:39

Új felsőoktatási törvény 2011/2012: csökkentik az alapszakok és mesterszakok számát. Minden hallgatónak legalább fél évig külföldön kellene tanulnia, csökkentenék az alap- és mesterszakok, valamint a szakirányok számát, és átgondolnák a pedagógusok továbbképzési rendszerét is - ilyen kormányzati tervekről beszélt Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanévnyitóján.

Bővebben...
 
Új közoktatási törvény 2011/2012: már 2012-ben átveszi az állam az iskolákat PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 09. péntek, 11:35

Új közoktatási törvény 2011/2012: már 2012-ben átveszi az állam az iskolákat. Elsöprő többséggel mondott igent a Fidesz-KDNP frakció Orbán Viktor miniszterelnöknek arra kérdésére, hogy újjá kell-e szervezni a közoktatást, és támogatta, hogy a következő tanévtől az önkormányzati óvodák kivételével állami fenntartásba kerüljenek az általános iskolák, a gimnáziumok és a szakközépiskolák - közölte Lázár János pénteken hajdúszoboszlói tájékoztatóján.

Bővebben...
 
Szeptemberben is lehet strandolni Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 09. péntek, 10:47

Szeptemberben is lehet strandolni Keszthelyen. A nyár végeztével a gyerekek iskolába, a felnőttek a munkahelyre mennek, így a strandok lassan elnéptelenednek. Azonban míg tart a jó idő, a keszthelyi strand várja a vendégeket.

Bővebben...
 
Lakásfenntartási támogatás 2012 igénylés - A lakásfenntartási támogatás összege 2012-ben PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 09. péntek, 10:30

Lakásfenntartási támogatás 2012 igénylés - A lakásfenntartási támogatás összege 2012-ben. Szeptember 1-től a lakásfenntartási támogatást már a távhővel és a gázzal fűtők mellett igénybe vehetik a fával, olajjal és más módon fűtő állampolgárok is. Ezzel együtt előnyösebbé válik a jövedelemaránya a lakásfenntartási támogatás jogosultságnak. A lakásfenntartási támogatás 2012-re a program szélesedése lesz jellemző. A lakhatásra jellemző szociális ellátások rendszere egyszerűsödik és egységesebbé válik a lakásfenntartási támogatásnak köszönhetően.

Bővebben...
 
Szlovák lap: Orbán a határon túliakkal akarja erősíteni hatalmát PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 09. péntek, 10:11

A Pravda című független pozsonyi napilap bírálja a határon túli magyaroknak adandó választójogot, amit elsősorban Szlovákia ellen irányuló, precedens nélküli lépésnek nevez.

Bővebben...
 
Felrobbantották a vörösiszap-tározó falát? PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 09. péntek, 10:07

A vizsgálóbizottság elnöke, Kepli Lajos a Nemzeti Nyomozóirodához fordult, hogy vizsgálják meg a szándékosság lehetőségét. A Kolontár melletti vörösiszap-tározó átszakadását vizsgáló parlamenti bizottság jobbikos elnöke szerint nem zárható ki, hogy szándékos bűncselekmény, robbantás okozta a tavalyi katasztrófát.

Bővebben...
 
Jubileumi díszoklevelek keszthelyi pedagógusoknak PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 13:41

Jubileumi díszoklevelek keszthelyi pedagógusoknak. A Polgármesteri Hivatalban vehették át az 50, 60 ill. 65 éve végzett pedagógusok a jubileumi oklevelüket. Azzal egy időben esküt tettek a pályakezdők is.

Bővebben...
 
Távhőtámogatás 2012: így változik a távhőtámogatás rendszere PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 13:37

Távhőtámogatás 2012: így változik a távhőtámogatás rendszere. Sürgősségi tárgyalást kérve nyújtja be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a távhőszolgáltatással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslatot azért, hogy az október elsején, a távhő hatósági ármegállapításával együtt hatályba léphessen.

Bővebben...
 
Magyarország versenyképesebb lett, Szlovákia viszont hátraesett PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 13:09

Magyarország versenyképesebb lett, Szlovákia viszont hátraesett. Egy friss versenyképességi felmérés szerint a visegrádi négyek közül Csehország áll a legjobban, a második Lengyelország, Magyarország pedig a harmadik.

Bővebben...
 
Árfolyamrögzítés és lakóingatlanok kényszer-értékesítése: hamarosan döntés születhet PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 11:15

Árfolyamrögzítés és lakóingatlanok kényszer-értékesítése: hamarosan döntés születhet. Már hétfőn dönthet az Országgyűlés a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítéséről szóló törvény módosításáról. A kormány azt kérte, hogy az előterjesztést a parlament a házszabálytól eltérve tárgyalja, vagyis hétfőn az általános és a részletes vita lefolytatása után a zárószavazás is megtörténjen.

Bővebben...
 
Új szabályozás a közétkeztetésben PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 09:12

Legyen változatos és egészséges az étel – ezt a célt szolgálja a tisztifőorvos ajánlása a közétkeztetést biztosító konyhák számára. A szabályok között például szerepel a menük változatosságának követelménye, a mellőzendő és ajánlott alapanyagok, élelmiszerek és ételek meghatározása.

Bővebben...
 
155 új parkolóhely Keszthelyen PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 09:08

Új parkolási lehetőségek állnak az autósok rendelkezésére Keszthelyen. Megnyílt a Kertmozi helyén kialakított parkoló és a több évig kihasználatlan Rákóczi utcai parkolóház is. A két terület több mint 150 férőhelyet biztosít a járműveknek.

Bővebben...
 
Zalában háromszázan kértek alkotmányt PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. szeptember 07. szerda, 09:07

A szeptemberi első három munkanap alatt már több mint háromszázan igényeltek alkotmányt Zala megyében – közölte Rigó Csaba megyei kormánymegbízott.

Bővebben...
 
Családi pótlék 2012-től: a gyerek életkorához köthetik a családi pótlékot PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 09:04

Családi pótlék 2012-től: a gyerek életkorához köthetik a családi pótlékot. Kormányzati forrásokra hivatkozva egyes internetes oldalak azt írják, hogy egy törvénytervezet szerint jövő januártól a gyerek életkorától is függhetne a családi pótlék összege, és a gyerek hároméves koráig kötelező lenne az anya részmunkaidős foglalkoztatása, ha ezt kéri. Nem alakult még ki a családi pótlék összege 2012 évre, sőt a szabályozásokban is vannak még nyitva maradt kérdések. Köszönhető ez annak, hogy a kormány által meghirdetett gazdaságpolitika jelentős mértékben változtatja a szociális, és ellátási támogatásokat így a családi pótlékot is.

Bővebben...
 
Adóbevallás 2012 információk és nyomtatványok - Az szja bevallás határideje 2012. május 20. PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 08:54

Adóbevallás 2012 információk és nyomtatványok - Az szja bevallás határideje 2012. május 20. NAV (APEH) adóbevallás 2012 információkat talál cikkünkben. A szja bevallás határideje 2012-ben is május 20. lesz. 2012-ben újdonság lesz, hogy az adót adóévenként kell bevallani. Adómentes az ingatlan és az ingó vagyontárgyak értékesítéséből származó bevétel, amennyiben az nem haladja meg a 200.000 forintot.

Bővebben...
 
Gázártámogatás 2012 nagycsaládosoknak csak szeptember 30-ig igényelhető PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 08:49

Gázártámogatás 2012 nagycsaládosoknak csak szeptember 30-ig igényelhető. Gázártámogatás 2011/2012 - A Magyar Államkincstár 2011. augusztus 3-án közleményt adott ki a nagycsaládosoknak járó gázárkedvezményről, melyet már csak 2011. szeptember 30-ig lehet igényelni. A gázártámogatás nagycsaládosoknak 2012-ben azon családok igényelhetik, akik 3 vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban.

Bővebben...
 
Autóbusz ütközött személyautóval Zala megyében - Két halott PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 08:46

Autóbusszal ütközött egy személyautó szerda reggel a Zala megyei Vindornyalakon, a balesetben két ember meghalt.

Bővebben...
 
Gyászolókra és rendőrökre támadt egy nő Nagykanizsán PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. szeptember 07. szerda, 08:41

Megbilincselve állítottak elő a rendőrök egy nőt Nagykanizsán, miután egy halálesetnél szidalmazta és ütlegelte a gyászolókat, valamint a rendőröket - tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Bővebben...
 
Új rekord a Balaton hosszanti átvitorlázásában PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. szeptember 06. kedd, 11:07

Új rekord született a Balaton hosszanti, Keszthely-Balatonkenese közötti átvitorlázásában kedden délelőtt, amelyben Rajnai István keszthelyi csapata egy katamaránnal 2 óra 42 perc alatt teljesítette a távot, megdöntve Majtényi Szabolcs két évvel ezelőtti, 3 óra 41 perces rekordját.

Bővebben...
 
Nem emelik az idegenforgalmi adót Hévízen PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2011. szeptember 06. kedd, 10:06

Nem emelik az idegenforgalmi adót Hévízen. Az idegenforgalmi adó mértékéről, a rendőrséggel való együttműködésről, önkormányzati társaságok idei évi első féléves gazdálkodásáról tárgyalt többek között a hévízi képviselő-testület augusztus 30-i soros ülésén, melyen több mint 40 napirendi pont került a városvezetők elé.

Bővebben...
 
További cikkeink...


7. oldal / 12