KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Munkácsy-kiállítás Keszthelyen 2011: Munkácsy Keszthelyen, ahogyan még sohasem láthatta PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. április 04. hétfő, 16:40

Munkácsy-kiállítás Keszthelyen 2011: Munkácsy Keszthelyen, ahogyan még sohasem láthatta. 2011. április közepétől októberig a keszthelyi Festetics kastélyban egyedülálló Munkácsy-kiállítás lesz látható. Különleges időszakos kiállításra készül a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum. Rövidesen Munkácsy Mihály alkotásaiból rendez páratlan gazdagságú bemutatót az intézmény.

Bővebben...
 
Indul a balatoni vasútejlesztés: jelentősen rövidülhet a menetidő a Balatonhoz PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. április 04. hétfő, 14:07

Indul a balatoni vasútejlesztés: jelentősen rövidülhet a menetidő a Balatonhoz. A sínek és az ágyazat cseréje, az útátjárók rendberakása a legsürgetőbb feladat a Balatonszentgyörgy és Balatonaliga közötti nyílt vasúti pályaszakaszokon, ennek kell első körben, 2013-ig elkészülni a rendelkezésre álló 16 milliárd forintos keretösszegből.

Bővebben...
 
Új parkolási rendszer lép életbe Keszthelyen 2011-ben PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. április 04. hétfő, 14:02

Új parkolási rendszer lép életbe Keszthelyen 2011-ben. A helyiek és a Keszthelyre látogató turisták érdekeit egyaránt szolgálja a város új parkolási rendszere, melyről márciusi ülésén döntött a képviselőtestület.

Bővebben...
 
Keszthely-Klassz Fesztivál és Mesterkurzus 2011: fellépők, jegyek, helyszínek PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2011. április 04. hétfő, 13:40

Keszthely-Klassz Fesztivál és Mesterkurzus 2011: fellépők, jegyek, helyszínek, programok. 2011-ben kerül először megrendezésre a Keszthelyen komolyzenei Keszthely-Klassz Fesztivál és Mesterkurzus. A programok több helyszínen zajlanak majd a városban 2011. augusztus 5. és 13. között.

Bővebben...
 
BALATON SOUND 2011: fellépők, Balaton Sound fesztivál jegyek, Zamárdi programok PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. április 04. hétfő, 11:50

BALATON SOUND 2011: fellépők, Balaton Sound fesztivál jegyek, programok Zamárdiban. A 2011-es zamárdi Balaton Sound fesztivál fellépőinek listája videókkal és képekkel. A Balaton sound fesztivál 2011-ben július 7-10 között kerül megrendezésre a Siófok melletti Zamárdiban.

Bővebben...
 
Megújul a Csobánc, nyitnak a balatoni vitorláskikötők PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 13:04

Április elsején nyitnak a Balatoni Hajózási Zrt. vitorláskikötői, amelyek iránt a korábbi éveknél szerényebben növekvő érdeklődés tapasztalható - nyilatkozta Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója. Emellett megújul a társaság Csobánc nevű személyhajója és pünkösdre elkészül a siófoki kikötő rekonstrukciójának első üteme is.

 

Bővebben...
 
Műgyantával fékeznék meg a japán sugárszennyezést Fukusimában PDF Nyomtatás E-mail
Külföldi hírek
2011. március 31. csütörtök, 16:23

Műgyantával fékeznék meg a japán sugárszennyezést Fukusimában. Műgyanta-permetezés - ez a legújabb terve a reaktorokat üzemeltető TEPCO-nak a radioaktív szennyezés mérsékelésére. A munkálatok még csütörtökön megkezdődhetnek a negyedik reaktorblokk déli oldalánál. A tervek szerint közel 60 ezer liter műgyantát szórnak majd ki az erőmű épületei körül a talajra, hogy ezzel is akadályozzák a radioaktív szennyezés terjedését.

Bővebben...
 
Milliárdos kár a balatoni partvédőművekben PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 13:07

Milliárdos kár a balatoni partvédőművekben. Egymilliárd forintot, de lehet, hogy többet kell költeni a balatoni partvédelemre. A beton partvédőmű az utóbbi években jelentősen megrongálódott, ám most tavaszra is újabb jelentős károk keletkeztek benne.

Bővebben...
 
A balatoni nyaralók senkinek sem kellenek PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 13:02

A balatoni nyaralók senkinek sem kellenek. Egyre több az eladó ház a tó környékén, ám a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is kevés a vevő.

Bővebben...
 
Balatoni halpiac nyílik Gyenesdiáson PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 13:00

Balatoni halpiac nyílik Gyenesdiáson idén tavasszal. Jégtálcán, akváriumból és elkészítve is lehet majd halat venni. Mindezt referenciának is szánja az üzemeltető Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt., a társaság ugyanis később további tóparti településeken is hasonló halcentrumot szeretne nyitni.

Bővebben...
 
Új irányokat keres a sármelléki FlyBalaton repülőtér PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 12:56

Új irányokat keres a sármelléki FlyBalaton repülőtér. Sármelléken a reptéri forgalom megduplázására készülnek 2011-ben. A biztos megélhetést a folyamatos teherszállítás megszervezése jelentheti.

Bővebben...
 
Már áprilisban kinyitnak a balatoni kempingek PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 12:53

Már áprilisban kinyitnak a balatoni kempingek. Áprilistól folyamatosan kinyitnak a kempingek a Balatonnál. Várhatóan az idén is a legnépszerűbbek a bungalók, a mobilházak és az üdülőházak lesznek.

 

Bővebben...
 
Itthon, a Balatonnál PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2008. november 24. hétfő, 09:51
A Balatonnak nem hiányzott a gazdasági válság, az ugyanis könnyen derékba törheti a régió néhány éve felfele ívelõ turisztikai karrierjét. Az idei szezon még kiválóan sikerült, a jövõ évi elõrejelzésekben azonban megjelentek az árnyékok.
Bővebben...
 
Megdöbbentõ videó: Cozma gyilkosai késekkel, kardokkal vonultak Siófokon is PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2009. február 10. kedd, 10:18
Siófokon is garázdálkodtak azok az enyingi férfiak, akik a hétvégén Veszprémben szíven szúrták a román kézilabdázót, Marian Cozmát. Pillanatok alatt csapatokba verõdnek és félelmet keltõ sereggé képesek verbuválódni - ezt mondják az enyingiek arról a bandáról, amelyiknek tagjai vérfürdõt rendeztek a veszprémi éjszakában vasárnap.
Bővebben...
 
Holttestet találtak a Balatonban PDF Nyomtatás E-mail
Balatoni hírek
2009. március 04. szerda, 09:37
Holttestet találtak a Balatonban Szigligetnél, és a rendõrségi helyszínelés során kiderült, hogy az egyik decemberben eltûnt fiatalember egyikét vetette ki a víz, közölte Tar Mihály, a Vízimentõk Magyarországi Szakszolgálatának szóvivõje.
Bővebben...
 
Tornaterem lesz a bezárt mozi helyén? PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2008. november 24. hétfő, 09:59
Tornatermet kaphat a Vajda János Gimnázium, ha elfogadják a megye javaslatát, amelynek lényege, hogy a bezárt Petõfi moziból közösségi teret alakítsanak ki.
Manninger Jenõ országgyûlési képviselõ, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke a Monitornak elmondta, hogy ha mozi nem lehet is az üresen álló, a város tulajdonában lévõ épületbõl, tornaterem viszont igen.
Bővebben...
 
300 forint lesz a belépõ a Festetics-kastély parkjába PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2008. november 24. hétfő, 10:01
Fizetõs lesz a Festetics-kastély parkja Keszthelyen. Egyelõre ingyen lehet sétálni a franciakertben és a csaknem tíz hektáros angolparkban, de már nem sokáig, mert a rossz szándékú látogatók óriási károkat okoznak. A parkból még a holland királynõ ajándékát is ellopták.
Bővebben...
 
Stohl András első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott! PDF Nyomtatás E-mail
Belföldi hírek
2011. március 31. csütörtök, 12:46

Stohl András első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott a mai ítélethirdetéskor. Vajon megússza vagy sem - szólt a kérdés hónapok óta. Kiderült: a bíróság első körben nem kegyelmezett. Stohl András színész-műsorvezető első fokon a Budakörnyéki Bíróságon a maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetése miatt 2 év négy hónap letöltendő börtön kapott.

Bővebben...
 
A KERESÉS EREDMÉNYE: PDF Nyomtatás E-mail
Keszthelyi hírek
2008. május 09. péntek, 09:05
Bővebben...
 
Nyaralójáratok indulnak a Balatontól a Fekete-tenger partjára PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. június 01. vasárnap, 17:47
Június 18-án indul az elsõ charter járat a Robinson Tours szervezésében Burgaszba és heti rendszereséggel indulnak a FlyBalaton repülõtérrõl szeptember 3-ig.
Bővebben...
 
Itt a válság újabb jele: leállítja balatoni járatait a Ryanair PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. október 23. csütörtök, 23:49
A FlyBalaton repülõtér tulajdonosai a nemzetközi iparági és gazdasági helyzetre reagálva elhatározták, hogy a repülõteret a téli menetrendi idõszakban, 2008. november 1-tõl csökkentett üzemmódban kívánják üzemeltetni. A Sármellékrõl eddig három városba közlekedõ Ryanair légitársaság az Európába begyûrûzõdõ gazdasági válság hatásaival indokolta, hogy száznál is több járatát, köztük a balatoni gépeket is leállítja a téli idõszakban. Az Európában tapasztalt alacsony kereslet és a magas kerozinárak egyaránt szerepet játszottak a döntésben.
Bővebben...
 
Emelkedõ utasforgalom a FlyBalaton repülõtéren PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. augusztus 29. péntek, 09:03
Gubicza Ágoston, a FlyBalaton repülõtér ügyvezetõ igazgatója készítette a hévízi testület által kért írásos beszámolót a nemzetközi reptér üzemeltetésének 2007. évi tapasztalatairól.
Bővebben...
 
Nõtt a forgalom Sármelléken PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. augusztus 29. péntek, 19:39
Egyre népszerûbb Magyarország második legnagyobb repülõtere, a sármelléki. Idén már 150 ezren fordultak meg a Balatonhoz közeli légikikötõben.
Bővebben...
 
A külföldiek már repülõvel érkeznek a Balatonhoz PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. május 28. szerda, 20:27
Vonzó célpont a Balaton a külföldiek számára is, idén több mint ezer moszkvai gyerek tölti kéthetes nyaralását a "magyar tengernél". A sármellkéi FlyBalaton repülõtér értékesítési és marketingigazgatója úgy véli: a magyar üdülõhelyek akkor lehetnek vonzóak a külföldiek számára, ha fapados légitársaságokkal minél több helyrõl lehet meg közelíteni a tavat.
Bővebben...
 
Áprilistól újra üzemel a sármelléki repülõtér PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2009. március 06. péntek, 11:12
Április 4-étõl heti két napra, majd júniustól teljes üzemben mûködik ismét az õsszel ideiglenesen bezárt sármelléki repülõtér - jelentette be Nógrádi Péter, az ír tulajdonosok képviselõje. A hírt Kiss Antal, a Cape Clear Aviation Kft. kommunikációs ügynökségének vezetõje is megerõsítette csütörtökön.
Bővebben...
 
Bezárhat a sármelléki reptér PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2009. január 18. vasárnap, 16:28
Bizonytalanná vált a sármelléki reptér ír befektetõinek stratégiája. Már a Ryanair nyári jelenléte is kérdéses, márpedig az ír fapados nélkül az utasforgalom a harmadára zuhanna - írja a Figyelõ legújabb száma.
Bővebben...
 
Mûvésztelep Vonyarcvashegyen PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. május 14. szerda, 12:35
Az I.Hercegi Mandulás Napok program sorozat keretein belül nyílt meg az I. Nemzetközi Mûvésztelep Vonyarcvashegyen a Helikon Tavernában.
Bővebben...
 
Mandulás napok Vonyarcvashegyen PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. május 16. péntek, 08:40
Vonyarcvashegy (há) - A Festetics család és a település kapcsolatának emlékét ápolandó, új hagyományteremtésre tett kezdeményezést az önkormányzat és a mûvelõdési intézmény.
Bővebben...
 
5 éves a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. május 22. csütörtök, 15:20
Fennállásának 5. évfordulóját ünnepelte a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A település turisztikai életében fontos szerepet betöltõ egyesüólet példaértékû a térségben.
Bővebben...
 
Baleset Gyenesdiáson PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. június 02. hétfő, 12:37

Szombaton a déli órákban Gyenesdiás belterületén ütközött két személyautó. A balesetben személyi sérülés nem történt, így rendõri intézkedésre sem került sor.

Bővebben...
 
Vízi polgárõrség Gyenesdiáson PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. július 19. szombat, 22:12
Egy, a már mûködõ polgárõrség tagjai közül kivált csoport kezdte meg tevékenységét nemrégiben Gyenesdiáson. Az úgynevezett „vízi polgárõrség” alapvetõ célja, hogy segítséget nyújtson a mentésben, az orvhalászat és az orvhorgászat visszaszorításában, valamint a környezetvédelemben.
Bővebben...
 
Holttestet találtak a Balatonban Gyenesdiásnál PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. május 19. hétfő, 07:53
Holtan találtak egy nyaraló idõs férfit a Balatonban Gyenesdiásnál - jelenti a HavariaPress. A szomszédos Vonyarcvashegyen nyaraló 71 éves budapesti férfi holttestét horgászok fedezték fel a tó vizében még pénteken délután.
Bővebben...
 
Sikeres életmentés a gyenesdiási strandon PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. augusztus 07. csütörtök, 23:01
Stabil állapotban, mentõhelikopterrel szállították a zalaegerszegi kórházba azt a férfit, akit a gyenediási strand vízimentõje élesztett újra.
Bővebben...
 
Bölcsõde Gyenesdiáson PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2008. július 28. hétfő, 19:09
Szeptembertõl bölcsõde mûködhet Gyenesdiáson. Mivel nagy volt az igény a településen, a képviselõ testületnek gyors döntést kellett hozni.
Bővebben...
 
GYORSHÍR: Kirúgták Horváth Ágnes apósát, Papp Pétert Hévízrõl! PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. május 16. péntek, 22:29
A hírek alapján ma délben azonnali hatállyal kirúgták a hévízi Szent András Reumakórházból Horváth Ágnes volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter apósát, Papp Péter gazdasági igazgatót.
Bővebben...
 
A hévízi rokonsztori PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. május 20. kedd, 11:27
Vissza a babaruhát: ment is, maradt is Horváth Ágnes apósa.
Bővebben...
 
Brit reality show reklámozza Budapestet és Hévízt PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. szeptember 11. csütörtök, 09:41
Nagy-Britannia második legnagyobb kereskedelmi csatornáján vetítik 2009 januárjától a korábban 2 sikeres szériát is maga mögött tudó Coach Trip elnevezésû reality sorozatot. A stáb és a szereplõk minden városban 1-1 napot töltenek, Budapest mellett Hévíz is szerepet kapott az epizódban - közölte a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht.
Bővebben...
 
Hévízhez már térkép sem kell PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. szeptember 23. kedd, 21:52
Elérte elsõ komoly sikerét az a kezdeményezés, amelyet Hévíz Város Önkormányzatával közösen, néhány hónapja indított a Hévízgyógyfürdõ Kht. Ennek eredményeként a népszerû történelmi fürdõváros megközelíthetõségét - régi hiányt pótolva - ma már a környék több fontos közlekedési csomópontjában is útirányjelzõ táblák jelölik, segítséget nyújtva a Hévízre tartó vendégeknek az egyszerû és kényelmes eljutásban. Az M7-es autópályán azonban nem jelölheti útirányjelzõ tábla a fürdõvárost: ezért a hévíziek folytatják akciójukat.
Bővebben...
 
Turistacsalogató hõlégballon Keszthelyen és Hévízen PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. május 28. szerda, 20:29
Új turistacsalogató látványosság települt Hévíz-Keszthely térségbe. Egy hatalmas, 18 személyes hõlégballon repked a térségben, és viszi utasait majdnem minden nap.
Bővebben...
 
Francia vendégeket csábít Hévíz PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. szeptember 17. szerda, 14:39
A magyarországi gyógyszállodák egyik legfontosabb küldõországa Franciaország, az onnan érkezõk egyik legkedveltebb célpontja a Balaton közeli Hévíz. A gyógyvízérõl ismert város ezzel nem elégszik meg, és újabb látogatókat is szeretne megnyerni magának, ezért egészségturisztikai szolgáltatásait reklámkampány keretében ajánlja a franciáknak.
Bővebben...
 
5 milliárd a hévízi fürdõfejlesztésre PDF Nyomtatás E-mail
Hévízi hírek
2008. november 05. szerda, 20:43
Vértes Árpád hévízi polgármesternek és dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdõ kht. ügyvezetõ igazgatójának jelenlétében a helyi városháza dísztermében október végén tartott sajtótájékoztatón Mohácsi József országgyûlési képviselõ és Baracskai József a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja közösen jelentették be, hogy a hévízi gyógyfürdõ modernizálására csaknem ötmilliárd, a zalai szálláshelyek bõvítésére pedig további négymilliárd forintot különítettek el a NYUDOP-támogatásaként.
Bővebben...
 
További cikkeink...


9. oldal / 12