KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

A Plazma TV és az LCD TV már ósdi, az OLED TV-é a jövő PDF Nyomtatás E-mail
Minden más
Írta: Administrator   
2012. január 03. kedd, 11:58

A Plazma TV és az LCD TV már ósdi, az OLED TV-é a jövő. Hamarosan megjelennek a szupervékony TV-k. Az LG bejelentette: a január 10-én kezdődő Las Vegas-i kiállításon bemutatja új, 55 hüvelykes OLED kijelzős televízióját.

A koreai cég a szórakoztató elektronikai piac legfontosabb seregszemléjén, a CES-en mutatja be az eddigi legnagyobb OLED kijelzővel szerelt, piacképes televízióját – írja az AP híre nyomán a Világgazdaság.

Az OLED-eket eddig elsősorban felsőkategóriás okostelefonoknál használták, ez a megjelenítési mód nagy színtelítettséget és ezzel párhuzamosan erős kontrasztot eredményez. Szintén az OLED javára írható, hogy segítségével rendkívül vékony képernyők készíthetőek, az LG készülékéé például mindössze 4 milliméter széles lesz és mindössze 7,5 kilogrammot nyom.

A nagy kérdés persze az ár, amelyet az LG egyelőre nem közölt, viszont Paul Gagnon, a DisplaySearch szakértője úgy látja, a készüléket 5 ezer dollár, vagyis 1,2 millió forint feletti áron forgalmazzák majd. (civishir.hu/vg.hu)