KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Facebook-blokkoló program a hatékonyabb munkáért PDF Nyomtatás E-mail
Minden más
Írta: Administrator   
2011. szeptember 20. kedd, 11:56

Facebook-blokkoló program a hatékonyabb munkáért. Újvidéki fiatalok egyedülálló számítógépes programot fejlesztettek ki a Facebook közösségi portál használatának korlátozására. A huszonéves fejlesztők alkalmazását rövid idő alatt közel negyedmillióan töltötték le - derül ki a Duna Televízió riportjából.

A három újvidéki fiatal ötletéhez saját tapasztalatuk vezetett, miután egyre több időt töltöttek a közösségi oldalon. "Egy megrendelésen dolgoztunk, de alig haladtunk vele, mert a portállal voltunk elfoglalva. Így született az ötlet, hogy magunkat kellene korlátozni. Két hónap alatt készítettük el a szoftvert - mondta az egyik programozó, Nebojsa Vislavski.

Különböző "elszakadási" szintek

A program különböző lehetőséget kínál a közösségi oldaltól való elszakadásra. "A "Time lock", a munkaadóknak hasznos, mert az alkalmazott csak munkaszünetben csatlakozhat az internetes közösséghez. A "Duration lock" pedig a szülőknek teszi lehetővé, hogy napi szinten meghatározzák, hogy gyerekük mennyit tölthet el ezen az oldalon - nyilatkozta a Tomislav Kukic, programozó.

"Statisztikai adatok szerint világviszonylatban 233 millió munkaóra veszik el havonta, mert az alkalmazottak a közösségi oldalt használják és nem a munkájukkal foglalkoznak" - jelentette ki Marko Vujatovic marketing menedzser.

Az újvidéki fiatalok most egy olyan ingyenes alkalmazás elkészítését tervezik, amely segítségével nyomon követhető, hogy a gyerek vagy az alkalmazott, mely oldalakat látogatja a leggyakrabban és ezzel mennyi időt tölt el. (monster.hu)