KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Csődvédelemben a kehidakustányi Club Kehida Aparthotel PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
Írta: Administrator   
2012. április 01. vasárnap, 09:35

Csődvédelemben a kehidakustányi Club Kehida Aparthotel. Csődvédelmet kért, de zavartalanul működteti szállodáját a Zala megyei Kehidakustányban a Club Kehida Kft., a cég reményei szerint meg tud egyezni a hitelező bankkal - közölte a társaság ügyvezetője az MTI megkeresésére.

Gombás Péter azt mondta: a Club Kehida Aparthotel működése zavartalan, nem befolyásolja a csődvédelem, amelyet azért kérvényezett, hogy a beruházást hitelező CIB bankkal a rendelkezésre álló összesen 120 napon belül megegyezésre jussanak. Ez a reményei szerint meg is történhet, a szálloda ugyanis nincs "túlhitelezve".

Hozzátette, hogy forinthitelről van szó, amely a hotel értékének mintegy 35 százalékát jelenti. A csődvédelmet is azért kérhette a társaság, mert megvan a megfelelő biztosíték a hitel rendezéséhez - fogalmazott.

Az ügyvezető kérdésre azt is elmondta: jelenleg nem folyik felszámolási eljárás a cég ellen - másképp nem is kérhetett volna csődvédelmet -, a korábbi végrehajtási kérelmek mindegyikét megegyezéssel rendezték.

A kehidakustányi élményfürdőt és négycsillagos szállodát működtető Termál Kehida Kft. nem azonos a most csődvédelmet élvező Club Kehida Kft.-vel.
A cégadatok szerint a Club Kehida Kft. bajai bejegyzésű társaság, 2 millió forintos jegyzett tőkével. Tulajdonosa az ügyvezetőn kívül még egy magánszemély, valamint a Hillber Zrt.

A 2010 óta üzemelő szálloda honlapján az áll: 53 apartmannal, illetve több mint 160 ággyal rendelkezik a kehidakustányi élményfürdő közvetlen közelében álló létesítmény.

A gazdasag.hu a Club Kehida 2010-es beszámolójára hivatkozva azt írta: a jelenleg mintegy 1,2 milliárd forintos kötelezettségállománnyal terhelt szálloda apartmanjainak üdülési jogait a beruházók eredetileg értékesíteni kívánták, de ez nem hozta meg a várt eredményt. Ezért úgy döntöttek, 2011-ben a hagyományos szállodai szolgáltatásra és értékesítésre helyezik a hangsúlyt. (MTI)Newer news items:
Older news items: