KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Féláron eladó a sármelléki készételgyár PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
Írta: Administrator   
2011. október 28. péntek, 18:32

Féláron eladó a sármelléki készételgyár. Jó esély van arra, hogy új tulajdonosa legyen a sármelléki készételgyárnak, a felszámoló Vectigalis Zrt. ugyanis ismét piacra dobta, és a korábbi pályázathoz képest fél áron, nettó 1,203 milliárd forintért hirdette meg - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

Péter Márta felszámolóbiztos a lapnak elmondta: az árcsökkentésben jelentős része van annak, hogy az előzetes tárgyalások alapján úgy tűnik, a korszerűen felszerelt üzemnek még az idén új gazdája lehet.

A Star Menü Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kétmilliárd forintért 2007-ben építette fel ételgyárát, és a cég kezdetben sikeresen kapcsolódott be a közétkeztetésbe, szállított hideg és meleg ételt iskoláknak, kórházaknak, kereskedelmi láncoknak. Így a gyár induló, 87 fős létszámát 2008 nyarára megduplázták.

A rendelésállomány azonban 2008 második felétől visszaesett, a kintlévőségek és a költségek pedig nőttek. 2009-ben jelentős elbocsátásokra kényszerült a cég, és további létszámleépítésre is szükség lett volna, ám a beruházást 80 millió forintos munkahelymegtartó támogatással valósították meg, így 2011-ig legkevesebb 98 dolgozót meg kellett tartani.

A cég felszámolása 2010 januárjában indult el, tartozása meghaladja a 2,1 milliárd forintot - írta a Napi Gazdaság. (MTI)Newer news items:
Older news items: