KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Felszámolják a sármelléki FlyBalaton repülőtér bérlőjének anyacégét PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. szeptember 05. hétfő, 11:42

Felszámolják a sármelléki FlyBalaton repülőtér bérlőjének anyacégét. Felszámolási eljárás indult a sármelléki FlyBalaton repülőteret bérlő társaság anyacége ellen, de a felszámoló közlése szerint a repülőtér működését ez nem érinti.

Beznicza Árpád, a Zala Megyei Bíróság szóvivője csütörtökön az MTI érdeklődésére közölte: kedden vált jogerőssé a Sármelléken bejegyzett Aviation Group Zrt. felszámolása, amelynek végrehajtására sorsolás útján a Vectigalis Zrt.-t jelölték ki. A társaság az addigi budapesti székhelyét megváltoztatva idén júniusban lett bejegyezve a sármelléki repülőtér címén, a felszámolást saját maga kezdeményezte.
A Népszabadság csütörtöki információja szerint a felszámolásra kerülő Aviation Group az SCD Group Zrt. jogutódja, legfontosabb vagyoneleme pedig az az FB Airport Kft., amely jelenleg a FlyBalaton bérlője és üzemeltetője.
A korábbi közlések szerint az FB Airport a repülőtér egykori tulajdonosának felszámolójától, a Vectigalis Zrt.-től bérli a repülőtér eszközeit. A Cape Clear Avitation (CCA) Kft. ellen - annak tartozásai miatt - 2009 novemberében indult felszámolási eljárás, amelyre ugyancsak a Vectigalist jelölte ki a Zala Megyei Bíróság.
Varga Jenő, a Vectigalis Zrt. elnök-igazgatója az MTI kérdésére csütörtökön azt mondta: a FlyBalaton működését nem érinti, hogy a korábbi tulajdonosnak és a bérlő anyacégének is azonos a felszámolója. Hangsúlyozta: "így a működtetés és az értékesítés közelebb van egymáshoz", ez pedig a repülőtér és a térség, valamint a turizmus érdekét egyaránt szolgálja.
Megerősítette a Napi Gazdaság csütörtöki közlését, miszerint megegyezett a repülőtér üzemeltetési jogával és más balatoni vagyonelemekkel is rendelkező Turisztika Hungária Kft.-vel mint új tulajdonossal a további működtetésről, és újból meghirdette értékesítésre egymilliárd forintért a reptéri ingatlanokat. (Az SCD Csoport augusztus elején adta el a Balaton-fejlesztési Programot, a FlyBalaton repülőtér hosszú távú bérleti és üzemeltetési jogát, valamint a Hunguest Hotel vételi opcióját tulajdonló cégét, a Magyar Turisztikai Holding Zrt.-t az újonnan alapított Turisztika Hungária Kft.-nek.)
Varga Jenő kiemelte: az új tulajdonos és a hozzá kapcsolódó cégek, valamint a felszámoló Vectigalis között "szükségszerű egy együttműködés", mert nem képes külön működni a sármelléki repülőtér terminálépülete, eszközei, a kifutópálya és az a négyszáz hektárnyi terület, amin ez található. 
Hozzátette, hogy jelenleg nagyon nehéz gazdasági helyzetben van a repülőtér, s az esetleges zavar "a térség turisztikai érdekét sértené". Tárgyalnak az új tulajdonossal és a hévízi önkormányzattal is, amely részt venne a repülőtér működtetésében, s az eszközökkel és ingatlanokkal történő egységes gazdálkodás talán segíti a FlyBalaton értékesítését is. (MTI)Newer news items:
Older news items: