KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Apr. 21.

Friss hírek

Gyenesdiáson új Fő tér épül, és fejlesztik a diási strandot is PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
Írta: Administrator   
2012. február 08. szerda, 14:52

Gyenesdiáson új Fő tér épül, és fejlesztik a diási strandot is. Határozott irányvonalak Gyenesdiás desztináció fejlesztési szándékaiban 2012. január 17-én került a nyilvánosság elé a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület nyertes „Gyenesdiás, mint aktív családbarát üdülőfalu kínálatfejlesztése és márkaépítése a helyi TDM együttműködés fejlesztése révén” elnevezésű (azonosító: NYDOP 2.3.1/B-11-2011-0002) pályázatának elemeként készülő hosszabb távú Desztinációfejlesztési stratégia vitaanyaga, illetve az aktív és családarát marketingpolitika kialakítására fókuszáló Marketingterv.

Míg ez utóbbi elsősorban gyakorlati útmutatásokkal kiegészített, 2013 novemberéig megvalósítandó konkrét feladatokat tartalmaz, addig a Stratégia 2018-ig veszi számba a település turisztikai fejlesztési elképzeléseit és lehetőségeit.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a település aktív és családbarát kínálatának és arculatának megfelelően közel tíz éve következetes marketing politikát folytat. A vendégkör folyamatos vizsgálata, a visszajelzésekre épített termék- és szolgáltatásbővítő lépések eredményei, a lakosság és a vendégek változó igényei, a különösen gazdag és változatos természeti adottságok, valamint a szakmai kompetencia együttese segíti a további irányvonalak letisztult megfogalmazását. A pályázat 85%-os támogatás intenzitás mellett több mint 45 millió forinttal segíti a rövid távú, 2013 végéig megvalósítandó feladatok elvégzését.

A marketing költségek fele elsősorban a települést legintenzívebben kereső, illetve felkereső (teljes vendégkör 30%-a) kis- és nagyobb családok igényeinek kielégítésére fordítódik. A családbarát termékfejlesztésen belül erősebb hangsúlyt kap például a település kabalafigurájának, Bala Toninak a megjelenítése (pl. barátságos teknősszobrok kihelyezése és teknős sétálóbáb, ajándéktárgyak). A település több pontján kreatív foglalkoztató táblák kerülnek kihelyezésre, amelyek kiegészítő programot kínálnak a vendégeknek, és játékos formában ösztönzik őket a helyi látnivalók felkeresésére, szolgáltatások igénybevételére.

A sportosabb élet kedvelőinek kedveznek az elő- és utószezonban, illetve főszezonban egyaránt garantáltan indítani kívánt vezetett gyalogos- és kerékpártúrák. Az aktív turizmus erősítésének építését szolgálja a sikeres térségi pályázat keretében megvalósuló kerékpáros turizmus háttérrendszerének fejlesztése (kerékpárkölcsönző hálózat kiépítése, további útvonalak kijelölése, kitáblázása.)

A pályázat kiemelt ékköve a Főtér program, mely lehetővé teszi, hogy a történelem során ki nem alakult településközpont üdülőhelyi arculatnak megfelelően kiépülhessen. Az átépítés során a Községházától nyugatra elhelyezkedő tér virágágyásokkal tarkított díszburkolatot és egységes utcabútorokat kap, a Községháza homlokzatát pedig zenélő óra, előterét pedig szökőkút teszik élményszerűvé. A kor kívánalmainak megfelelően fejleszteni és bővíteni kívánt Tourinform információs iroda ezen megújult környezetben, a Hunyadi u. 2. szám alatt várja már ez év nyarától vendégeit.

A fiatalok, de akár az idősebbek felfrissülését is szolgálja majd a Diási Játékstrandon felépítenimkívánt 2-3 méter magas vízpermetet szóró játszótér is.

Természetesen ezen és a távolabbi jövőt illető fejlesztésekről az Egyesület intenzív marketingkommunikáció keretében ad tudomást, de rendszeres hírszolgálatot biztosít meglévő csatornáin, illetve optimalizálja tartalmai üzeneteit az állandóan megújuló, korszerűbb technikai médiumokra is. (gyenesdias.info.hu)Newer news items:
Older news items: