KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Térburkolattal és szökőkúttal bővül a gyenesdiási Kárpáti korzó PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
Írta: Administrator   
2011. november 09. szerda, 11:47

Térburkolattal és szökőkúttal bővül a gyenesdiási Kárpáti korzó. Három éve készült el Gyenesdiáson a Kárpáti korzó. A Diási Játékstrand szomszédságában található park és rendezvénytér folyamatosan bővül. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap pályázatnak köszönhetően tavaszra 700 négyzetméter térburkolattal és szökőkúttal bővülhet a terület.

Három éve készültek el az első elemei a gyenesdiási Kárpáti korzónak, amely egy közösségi térként hívatott működni. Elkészültekkor még közel sem a végleges formáját mutatta, hiszen több terv is van a bővítésre.

A tér adott otthont az idei Országos Polgárőr-találkozónak és a gyenesdiási Szüreti Vígasságoknak is, sőt a tervek közt szerepel, hogy a Borfesztivált is itt rendezzék.
Elhelyezkedési szempontból a korzó jó helyen van a strand mellett, illetve a nyáron átadott piaccal is erősítik a hely vonzerejét.
Gálné Németh Ildikó, a Forrásvíz Természetbarát Egyesület elnöke elmondta: "...egy pályázaton 15 millió forintos támogatást nyert most az egyesület, melynek köszönhetően egy 700 négyzetméteres térburkolattal és egy 25 négyzetméteres szökőkúttal bővülhet a terület."

Az alapok kiásása már meg is történt. Gyenesdiás eddig nem rendelkezett megfelelő településközponttal, a főútvonal mellett nem tudott kialakulni a centrum, viszont a Balaton-parton található területen ez megtörténhet. (tvkeszthely.hu)Newer news items:
Older news items: