KeszthelyStart.hu

RSS
KeszthelyStart
2018. Mar. 23.

Friss hírek

Új irányokat keres a sármelléki FlyBalaton repülőtér PDF Nyomtatás E-mail
Nyugat-balatoni hírek
2011. március 31. csütörtök, 12:56

Új irányokat keres a sármelléki FlyBalaton repülőtér. Sármelléken a reptéri forgalom megduplázására készülnek 2011-ben. A biztos megélhetést a folyamatos teherszállítás megszervezése jelentheti.

Jó évet zárt a Győr melletti péri reptér 2010-ben, mert kiemelkedő mennyiségű üzleti és teheráru szállítást bonyolítottak. Elmaradt viszont a tervezett 25-30 ezres utasforgalom tavaly a sármelléki nemzetközi repülőtéren. A Balatonhoz közeli légi kikötőben 2010-ben körülbelül csak 20 ezren fordultak meg, ezért Sármelléken idén a tavalyi forgalom megduplázásra készülnek. A szezon április 16-án charter járatok érkezésével kezdődik majd. A jelenlegi üzemeltető - a korábbi cég csődje után – tavaly márciusában vette bérbe Sármellék és Zalavár önkormányzatától a repteret, illetve az a körül fekvő, további 200 hektáros területet.

Várhatóan idén is a német nyelvterületről érkező gépek teszik majd ki a sármelléki repülőtér forgalmának legnagyobb részét – mondta el Polgár Tibor, a légi kikötőt üzemeltető FB Airport Kft. ügyvezetője. Frankfurt, Drezda, Düsseldorf, Berlin mindenképpen szerepelni fog a Balatonhoz közeli reptérrel összekötött városok között, és moszkvai járatok Sármellékre szervezésén is dolgozik a cég. Minél több külföldit próbálnak a Balatonhoz, illetve a termálfürdőiről híres Hévízre és Zalakarosra csábítani. Ezenkívül számos olyan tárgyalást is folytatnak, ami nem csak a klasszikusan üdülői, hanem az üzleti szegmenst is megcélozza.

Néhány éve komoly teherforgalmat is bonyolított a sármelléki repülőtér, heti rendszerességgel közlekedett oda az egyik legnagyobb légi szállító társaság. A repteret tavaly óta működtető cég is fontosnak tartja, hogy ismét meg tudjanak jelenni a légi közlekedés ezen területén is. Az FB Airport Kft. elsődleges célja Nyugat-Magyarországon feltérképezni a lehetőségeket, hiszen az ipar és a gyártástechnológia területén számos olyan cég van a régióban, amely ma is él az ilyen típusú szállítási lehetőségekkel, például Budapesten keresztül. A sármelléki légi kikötőt üzemeltető vállalkozás ezeket a járatokat is szeretné becsatornázni saját repterére.

Egyes szakértői vélemények szerint egy ilyen nagyságrendű légi kikötőben legalább 300 ezer utasnak kellene évente megfordulnia, ahhoz, hogy a működtetés gazdaságos legyen. (mr1-kossuth.hu)Newer news items:
Older news items: